Πόσο εύκολο είναι να δραπετεύσεις από τα «όχι» της Αριστερής Πλατφόρμας και τις καταγγελίες περί σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης για να βρεθείς στην Αγγλία του 16ου αιώνα και στις καθοριστικές αποφάσεις του βασιλιά Ερρίκου Η’ για την προσωπική του ζωή;

Δύσκολο μεν, εφικτό δε. Ο Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα πήγαν το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική σκηνή του Εθνικού, όπου τους υποδέχτηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης και παρακολούθησαν την παράσταση «Ενας άνθρωπος για όλες τις εποχές» του Ρόμπερτ Μπολτ με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο. Μαζί με το πρωθυπουργικό ζεύγος ήταν ο Ρήγας Αξελός.

Οταν Αλέξης και Μπέτυ μπήκαν στο θέατρο χειροκροτήθηκαν έντονα από τους έκπληκτους θεατές. Αναντιστοιχία της απήχησης στο εσωτερικό του κόμματος και στην ευρύτερη κοινωνία.

Ο Τσίπρας στο μεταξύ, ως άνθρωπος για όλες τις καταστάσεις, είχε επισκεφθεί λίγο νωρίτερα τον Ερυθρό Σταυρό για να βγάλει επαναληπτική ακτινογραφία θώρακος. Οι εξετάσεις ήταν καθαρές και οι γιατροί συνέστησαν στον Πρωθυπουργό να πίνει στυμμένες πορτοκαλάδες, όπως είπε ο ίδιος χθες απευθυνόμενος στην Κεντρική Επιτροπή.

Ηταν η δεύτερη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας υπεβλήθη σε ακτινογραφία. Προ δεκαπενθημέρου είχε βρεθεί στο νοσοκομείο κατόπιν επίμονων παροτρύνσεων συνεργατών του αφού ταλαιπωρούνταν από επίμονο βήχα. Οι εξετάσεις έδειξαν τότε πνευμονία.

Ο Αλέξης Τσίπρας όταν βρέθηκε στις Βρυξέλλες εν μέσω σκληρής διαπραγμάτευσης, για το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής, ήταν διαρκώς εμπύρετος. Αυτό δεν τον εμπόδισε τότε να πει το πρώτο «όχι» στον Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Ο Πρωθυπουργός πήρε ισχυρή αντιβίωση και όπως φάνηκε προχθές, το ξεπέρασε. Μάλιστα χαριτολογώντας μετά την ιατρική γνωμάτευση είπε στους συνεργάτες του: «Ανεξάρτητα από το τι λένε οι γιατροί, σωζόμαστε και είμαστε ατόφιοι».