Οσο κι αν προσπαθούσαν με τα 135 «παρών» να κρύψουν τα χαμόγελά τους και την καλή τους διάθεση αμέσως μετά την ψηφοφορία τα κορυφαία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν εύκολο. Μέσα σε αυτήν τη χαρούμενη ατμόσφαιρα, ο Αλέξης Τσίπρας γράπωσε κυριολεκτικά από τους ώμους τον βουλευτή Αττικής Νάσο Αθανασίου λέγοντάς του «σήμερα έκανα την καλύτερή μου ομιλία». Ατάραχος ο Αθανασίου, του απάντησε «πρόεδρε, άσ’ τα αυτά και ετοίμαζε ψηφοδέλτια. Α, βάλε και καμία όμορφη παρουσία μέσα».

Προεδρικοίμπουκμέικερ

Οι ποδοσφαιρόφιλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενήμεροι και για τις αποδόσεις των ξένων στοιχηματικών εταιρειών σχετικά με την εκλογή προέδρου. Ενδεικτικά αναφέρω κάποια από τα στοιχήματα που παίζουν: πόσες ψήφους θα συγκεντρώσει ο Σταύρος Δήμας στην πρώτη ψηφοφορία, πόσες στις άλλες δύο και αν τελικά θα βγει Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τους μπουκμέικερ, φαβορί ήταν να μην καταφέρει τελικά να εκλεγεί Πρόεδρος από αυτή τη Βουλή. Μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία, ο βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς επανήλθε στο θέμα λέγοντας: «Τώρα δεν πρέπει να υπάρχει απόδοση που να πληρώνει για την εκλογή Προέδρου». Το ‘βλεπες, το ‘παιξες;

Η Ραχήλ και ο γίγαντας

Το ότι η Ραχήλ Μακρή έχει αποκτήσει οικειότητα με τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ήξερα. Το πόσο στενές ήταν αυτές, ομολογώ πως δεν το γνώριζα.

Μόλις ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε τη δήλωσή του στο Περιστύλιο της Βουλής, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, η βουλευτίνα από την Κοζάνη φώναξε προς τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου Νίκο Παππά «γεια σου Παππά γίγαντα».

Επειτα από μια πρώτη στιγμή αμηχανίας, ο Νίκος Παππάς την πλησίασε, αντάλλαξαν μια θερμή χειραψία και είπαν στα πεταχτά δυο κουβέντες. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι ή αν η Ραχήλ παλεύει με κάθε τρόπο να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεσολαβήσεις

Για την αγάπη που έχει στην ομάδα της Νίκης Βόλου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τα έχουμε ξαναπεί. Χθες, λοιπόν, ο νεαρός βουλευτής επαναλάμβανε στους συναδέλφους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τη στεναχώρια του, αφού το ποδοσφαιρικού τμήμα του ιστορικού προσφυγικού σωματείου βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση στη μέση της σεζόν.

Κάποια στιγμή ζήτησε από τον γνωστό αεκτζή Δημήτρη Στρατούλη να μεσολαβήσει ώστε να αγοράσει τη Νίκη Βόλου ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισανίδης. Η απάντηση του Στρατούλη ήταν ένα απλό «ωχ». Μάλλον γιατί τον θέλει αποκλειστικά στην ΑΕΚ…