Στη Σεβαστουπόλεως είχαν επισκέπτες χθες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποδέχθηκε μαζί με τον τομεάρχη Εργασιακών Σχέσεων Γεράσιμο Γεωργάτο και τον τομεάρχη Απόδημου Ελληνισμού Γιώργο Σκεμπέρη, τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κόκκινο τραπέζι που βρίσκεται στον προθάλαμο των κεντρικών του Ποταμιού και όχι στο γραφείο του επικεφαλής, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για τις εσωκομματικές συσκέψεις.

Το ντεκόρ ήταν –αν μη τι άλλο –ποταμικό, μια και στη μέση του τραπεζιού είχαν τοποθετηθεί σε μικρούς πάκους τα περίφημα «κόκκινα βιβλιαράκια» του κόμματος με την ερώτηση «Μήπως είσαι Ποτάμι;» στο εξώφυλλο.

Το ντεσού είναι ότι το ραντεβού ζήτησε ο Κυπριανού, παρότι Το Ποτάμι δεν συμμετέχει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να τους γνωρίσει αλλά και να τους ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν στη Μεγαλόνησο.

Αυτό, σε συνδυασμό με τα αιτήματα για ένα to know us better από πολλές πρεσβείες, εκλαμβάνεται από τους ποταμικούς ως μια ένδειξη ότι η θέση τους στο πολιτικό σκηνικό παγιώνεται.