Ευρωβουλευτής της χρονιάς αναδείχθηκε η Εύα Καϊλήστην κατηγορία Νέων Τεχνολογιών του διαγωνισμούMEP Awards, τον οποίοδιοργανώνει το περιοδικό του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Parliament Magazine.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής, εκτός από υποψήφια (και νικήτρια της κατηγορίας) ήταν και η παρουσιάστρια των βραβείων κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

«Είναι μια σημαντική βράβευση για την πατρίδα μου, την ομάδα μου και για εμένα» δήλωσε χειροκροτούμενη κατά την απονομή η ευρωβουλευτής, σχολιάζοντας με χιούμορ ότι την έκαναν παρουσιάστρια επειδή τη… λυπήθηκαν που δεν κέρδισε τις προηγούμενες δύο φορές.

Η ελληνίδα πολιτικός είχε υπάρξει υποψήφια άλλες δύο φορές στο παρελθόν, αλλά φέτος κατόρθωσε να κερδίσει την τιμητική αυτή διάκριση στην τελετή απονομής των MEP Awards.

Η Εύα Καϊλή είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης Επιστήμης και Τεχνολογίας (STOA), ενώ παράλληλα είναι και πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ΝΑΤΟ.