Ποτάμι: Πρόσκληση για κοινή δράση κατά των διατάξεων για τις off shore

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2016 15:54 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 30/05/2016 16:02 |
Ποτάμι: Πρόσκληση για κοινή δράση κατά των διατάξεων για τις off shore

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού καλεί τις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των δημοκρατικών κομμάτων σε συνεννόηση, έτσι ώστε να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για όσες διατάξεις επιτρέπουν ή αφήνουν ανοιχτή τη δυνατότητα σε πολιτικούς να δραστηριοποιούνται σε offshore εταιρείες.

«Η κοινωνία απαιτεί από όλους μας καθαρές λύσεις και όχι ένα παιχνίδι διαρροών και τεχνικών ή νομικών συζητήσεων που συσκοτίζουν αντί να φωτίζουν τις σχέσεις της πολιτικής με το χρήμα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και όλοι όσοι ορίζονται σε πολιτικές θέσεις δεν μπορούν να έχουν αδιαφανείς επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός ή εκτός Ελλάδας.

» Ειδικά σε μια περίοδο κρίσης δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί κάθε βαθμίδας να διατηρούν εκτός Ελλάδας τους κύριους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ελπίζουμε ότι όλοι οι βουλευτές θα συνηγορήσουν, ώστε να δοθούν τις επόμενες μέρες οριστικές και ξεκάθαρες απαντήσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση.