Ιδιαίτερα καυστικά ήταν τα σχόλια του του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στους New York Times.

«Οι χειρότερες ανησυχίες μας έρχονται δυστυχώς πιο κοντά, με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού κ. Γιάννη Βαρουφάκη ότι η κυβέρνηση «δεν θέλει τα επτά δισ. ευρώ» που μπορεί η χώρα να εκταμιεύσει από τους εταίρους μας» ανέφερε ο κ. Καραγκούνης.

«Να μας πει ο κ. Βαρουφάκης πού θα βρει χρήματα να καλύψει τις βασικές ανάγκες του κράτους», τόνισε ο ίδιος.

Τα πυρά της Ν.Δ. δέχθηκε και η τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς ο εκπρόσωπος του κόμματος σχολίασε ότι «οι παλληκαρισμοί του κ. Τσίπρα και του υπουργού του όχι μόνο αποδείχτηκαν λόγια του αέρα, αλλά κατέληξαν και στο αντίθετο αποτέλεσμα».

«Και αυτό», πρόσθεσε, «γιατί η νέα κοινοτική απόφαση δεν σταματά, αλλά επεκτείνει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, «μέσα σε δύο μέρες η εξωτερική πολιτική της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου μετρά μόνο απώλειες».

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. σημείωσε ακόμη ότι με τέτοιες πρακτικές «η αξιοπιστία της χώρας υπονομεύεται και η θέση της στο πλαίσιο των εταίρων και συμμάχων μας αποδυναμώνεται».

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, στους δύσκολους καιρούς που περνά η Πατρίδα μας, οι κομματικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες να παραμερίζουν τις εθνικές προτεραιότητες», κατέληξε.

Τι απαντά για τη Ρωσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Επικρίσεις κατά της ΝΔ για τις θέσεις της σχετικά με την απόφαση των υπουργών Εξωτερικών, διατυπώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι τη στιγμή που η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι παραδέχεται ότι η Ελλάδα κράτησε «ιδιαίτερα θετική στάση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια συναινετική ουσιαστική και αξιόπιστη απόφαση», η ΝΔ είδε «λόγια του αέρα» και «κομματικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι «είναι σαφές πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει συνηθίσει να είναι η Ελλάδα απούσα από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις» και καλεί τη ΝΔ «αν έχει αποφασίσει να μην αποδέχεται τις διεθνώς αναγνωρισμένες επιτυχίες της ελληνικής Κυβέρνησης, τουλάχιστον να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα».