Λίγα 24ωρα πριν συναντηθεί με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο γάλλος ομόλογός του Μισέλ Σαπέν ξεκαθάρισε πως μια διαγραφή του ελληνικού χρέους θα ήταν λανθασμένη επιλογή.

Μιλώντας στη Liberation, o Σαπέν ανέφερε πως η διαγραφή του ελληνικού χρέους θα ήταν λάθος, ωστόσο προσέθεσε πως η επαναδιαπραγμάτευση είναι στο τραπέζι.

Ο ίδιος έστειλε μήνυμα σχετικό με τις ελληνικές εξαγγελίες για προσλήψεις στο Δημόσιο και μειώσεις φόρων λέγοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο ελληνικός προϋπολογισμός να βγει εκτός στόχων.

Πρέπει να σημειωθεί πως την προσεχή Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ο κ. Βαρουφάκης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη όπου θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του.

Αρχικά θα συναντηθεί με τον βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν την Κυριακή το απόγευμα, ακολούθως θα ταξιδέψει στην γαλλική πρωτεύουσα όπου θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Μισέλ Σαπέν, και την Τρίτη θα μεταβεί στη Ρώμη για συζητήσεις με τον ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Πάντοαν.