Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις του για το χρέος εξαπολύει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς οποίος παράλληλα προτάσσει ως μείζον ζητούμενο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την οριστική έξοδο από την κρίση την πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, με τίτλο «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο» μέσω του οποίου ασκεί σφοδρή κρτική για το ζήτημα του χρέους.

Ο Αντ. Σαμαράς αφού παραθέτει τα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα για την απομείωση του χρέους και σημειώνει πως η Ελλάδα διεκδικεί πρόσθετες ελαφρύνσεις, διευκρινίζει ότι μια χώρα που δεν έχει βιώσιμο χρέος, δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές» καταλήγει.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε τέσσερις συγκεκριμένους άξονες: Ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, ανταποδοτικά έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ, αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και απλοποίηση και εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος με σταδιακή μείωση φόρων.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρει πως για την πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμες παράμετροι, η εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή και να προχωρήσει απρόσκοπτα η Συνταγματική Αναθεώρηση που ξεκινά. Παράλληλα, τονίζει, χρειάζεται γενικότερη οικονομική σταθερότητα.

«Κάνουμε τα πάντα να μειώσουμε το χρέος, όταν κάποιοι άλλοι κάνουν ότι μπορούν για να επιστρέψουν στον αναγκαστικό δανεισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.