Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος εξετάστηκε ως μάρτυρας το πρωί από τον εισαγγελέα εφετών Π. Παναγιωτόπουλο στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων βουλευτών σε σχέση με την επικείμενη προεδρική εκλογή.

Ο κ.Κωσταντόπουλος, σε δηλώσή του ανέφερε πως «αντί να στηρίζεται η δημοκρατική αρχή της διαφάνειας, αίρεται το αξιόποινο και μάλιστα αναδρομικά σε υποθέσεις όπως η Siemens, η λίστα Λαγκάρντ και άλλες.

Αν υπήρχε πολιτική θέληση για άπλετο φως θα είχαν αντιμετωπιστεί πολλά προβλήματα και δεν θα συνεχίζονταν οι πρακτικές ασκήσεις που αποτελούν θεσμική υποκρισία».

Τη σκυτάλη των μαρτύρων θα πάρει τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος .

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννη Πανούση ενώπιον του αντεισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, για την υπόθεση εξαγοράς ψήφων, στο πλαίσιο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε καλέσει τον κ. Πανούση, με αφορμή δηλώσεις του σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Ο βουλευτής, που διατηρεί και την ιδιότητα του καθηγητή Εγκληματολογίας, επέμεινε ότι όλες του οι αναφορές έγιναν υπό το επιστημονικό πρίσμα, λόγω του διάχυτου κλίματος διαφθοράς που επικρατεί.

Ο κ. Πανούσης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση.