Τις ενστάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την παραφιλολογία για την υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα, σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, η οποία κάλεσε τον πρόεδρο του κόμματος «να κλείσει το θέμα».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αιμίλιο Περδικάρη, και αναφορικά με το σενάριουποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη για την ΠτΔ, η Μαρία Γιαννακάκη είπε:

«Καλό θα ήταν αυτό το ζήτημα να έκλεινε, γιατί όσο εμπλέκεται το όνομα του Προέδρου και της ΔΗΜΑΡ στα σενάρια για την εκλογή ΠτΔ θεωρώ ότι κάνει κακό στη ΔΗΜΑΡ. Είναι σαφές ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν έχει αποκλείσει το γεγονός ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Σέβομαι απεριόριστα τον Φώτη Κουβέλη, θεωρώ πως είναι πολιτική του άποψη και πιστεύει ότι έτσι πρέπει να το χειριστεί το ζήτημα, γιατί διαφορετικά είναι παιχνίδι με τους θεσμούς. Εγώ και κάποιοι άλλοι σύντροφοι έχουμε άλλη άποψη, όμως είναι διαφορετικές πολιτικές απόψεις».

Για την πορεία της ΔΗΜΑΡ μετά την εκλογική συντριβή της στις ευρωεκλογές η Μαρία Γιαννακάκη σημείωσε:

«Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να προσπαθήσει για την οργανωτική ανασυγκρότησή της επί πολιτικών θέσεων και επί περιεχομένου πολιτικής. Για εμένα δεν μπορεί να είναι άλλο από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία σε συμπόρευση με την πολιτική οικολογία, δηλαδή το μόνο που πρέπει να κάνει η ΔΗΜΑΡ είναι να ξαναγυρίσει και να διαβάσει πολύ καλά την ιδρυτική διακήρυξή της το 2010 και να πείσει ότι η ύπαρξή της είναι χρήσιμη για την κοινωνία. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για ένα κόμμα, το οποίο το μόνο που το ενδιαφέρει μετά από την συντριβή των Ευρωεκλογών είναι να γίνει παρακολούθημα της πολιτικής ενός άλλου κόμματος».