Απαντήσεις στις προσκλήσεις που τους απέστειλε με προσωπικά e-mail ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, να παραστούν στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη, την ερχόμενη Τετάρτη στο Ζάππειο και να απευθύνουν, εφόσον το επιθυμούν, χαιρετισμό, όπως έγινε και πέρυσι, έδωσαν οι πρώην πρόεδροι του Κινήματος και πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο ότι έχει ανειλημμένη υποχρέωση και θα απουσιάζει στο εξωτερικό ως ομιλητής σε συνάντηση της Royal Bank of Scotland στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ ο κ. Σημίτης θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην απαντητική ηλεκτρονική του επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου του απηύθυνε εκ μέρους του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου πρόσκληση να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιεί το ίδρυμα στο Ζάππειο.

«Η επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη είναι πάντα ευκαιρία συσπείρωσης του χώρου και αυτό τον χαρακτήρα τού εορτασμού είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει ο Βενιζέλος», τονίζουν οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

Στην κεντρική εκδήλωση για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, είναι καλεσμένες όλες οι δυνάμεις και όλα τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης.