Πρόβλημα έχει προκύψει στη Βουλή από την αλλαγή της σειράς των κομμάτων κατά τις ομιλίες και τις επίκαιρες ερωτήσεις, λόγω της μεταβολής της δύναμης των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, έχει δοθεί εντολή του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη προκειμένου η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, που αριθμεί 16 μέλη προερχόμενα από διάφορα κόμματα, να μιλάει πριν από κόμματα που έχουν κατέβει στις εκλογές, τα οποία όμως, έχουν λιγότερους βουλευτές.

Όταν έγινε αντιληπτή η αλλαγή, αντέδρασαν αρχικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ο κ. Δραγασάκης επικοινώνησε με τον κ. Μεϊμαράκη και ενημέρωσε για την αλλαγή που αποφασίσθηκε από τον Πρόεδρο.

«Κακώς άνοιξε το θέμα από τον Πρόεδρο της Βουλής», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ μαζί του συμφώνησαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ραχήλ Μακρή επισήμανε ότι το κόμμα της δεν είχε ενημερωθεί.

Στη συνέχεια, παρενέβη ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνοντας ότι «ο Πρόεδρος δεν κάνει αυθαίρετες κινήσεις» και πρόσθεσε ότι «θα ερωτηθεί εγγράφως και θα απαντήσει εγγράφως η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής» και ότι το ζήτημα θα τεθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων και θα αποφασίσει τελικά η Ολομέλεια.

Ωστόσο, μέχρι τότε θα παραμείνει η νέα σειρά κατάταξης των κοινοβουλευτικών ομάδων.

«Σ’ αυτή τη θητεία της Βουλής έχουν συμβεί πρωτόγνωρα πράγματα. Ο Κανονισμός είναι σαφής και κάποια από αυτά τα επιλύει, σε κάποια άλλα έχει ασάφειες», είπε ο Β. Μεϊμαράκης και υπενθύμισε ότι το ζήτημα έχει τεθεί πολλές φορές στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ ανέφερε ότι «ρώτησα και την Επιστημονική Επιτροπή, αλλά δεν έχω λάβει ακόμα γραπτή απάντηση».

Η σειρά των κομμάτων είναι ΝΔ (125 βουλευτές), ΣΥΡΙΖΑ (71 βουλευτές), ΠΑΣΟΚ (27 βουλευτές), Χρυσή Αυγή (16 βουλευτές), Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές (16 βουλευτές), Ανεξάρτητοι Έλληνες (13 βουλευτές), ΔΗΜΑΡ (13 βουλευτές), ΚΚΕ (12 βουλευτές), ενώ υπάρχουν και επτά ανεξάρτητοι βουλευτές.