Για τις ευρωεκλογές, το κυβερνητικό έργο του ΠΑΣΟΚ αλλά και το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 σημείωσε μεταξύ άλλων για την ευρωκάλπη της Κυριακής ότι «αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, να συζητάμε αν θα υπάρχει κυβέρνηση, είναι κάτι που συμβαίνει μόνο εδώ και σε καμία άλλη χώρα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει μόνο ένα δρόμο για να ανασυγκροτηθεί και να αποκτήσει μια δυναμική: να αφηγηθεί πώς θα βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα με έναν προγραμματικό λόγο, ο οποίος θα είναι ταυτόχρονα και κοινωνικά δίκαιος και ρεαλιστικός».

Ογραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής παραδέχτηκε πως το ΠΑΣΟΚ «έχεικάνει πράγματα, αλλά έχουν γίνει και λάθη».

Και έπειτα σχολιάζοντας το θέμα της Χρυσής Αυγής είπε: «Δεν ήταν σε αποδρομή μετά τη δολοφονία Φύσσα; Πώς ξαναμπήκε στο δημόσιο διάλογο; Βρέθηκε σε αποδρομή, αλλά ο κ. Μπαλτάκος δυστυχώς το επανέφερε, μαζί και τη συνωμοσιολογία».

Αναφερόμενος στην ευρωκάλπη της Κυριακής και στο δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε:

«Θα έχουμε μηνύματα για την εσωτερική πολιτική ζωή από τις ευρωεκλογές. Σίγουρα αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, να συζητάμε αν θα υπάρχει κυβέρνηση, είναι κάτι που συμβαίνει μόνο εδώ και σε καμία άλλη χώρα. Ο κ. Βενιζέλος το έβαλε το θέμα αυτό μέσω του πολιτικού ρεαλισμού. Όταν έχεις μια αντιπολίτευση που έχει τη στρατηγική του «όλοι εναντίον όλων», μια ποδοσφαιροποίηση, ποτέ συνεννόηση και «όχι σε όλα», λέει το προφανές: ότι οι εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα και ο κ. Τσίπρας, αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καλά, όποτε έρχεται ένα νομοσχέδιο στη Βουλή θα λέει ότι δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση και ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές. Δεν εξαρτάται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όμως, από το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής».