Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκαλεί η στροφή της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της παραδοχής εκ μέρους του ΔΝΤ για λανθασμένους υπολογισμούς στο πρόγραμμα προσαρμογής.

«Το ΔΝΤ δεν τεκμηρίωσε ότι ήταν λανθασμένη η πολιτική, αλλά η ένταση και η χρονική έκτασή της», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στην Βουλή προκαλώντας τα πυρά της Αντιπολίτευσης.

Προηγουμένως, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος,

είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για μη αξιοποίηση της αναγνώρισης του λάθους:

«Ο κ. Ρεν μάς είπε πως δεν πρέπει να συζητήσουμε τον πολλαπλασιαστή, γιατί προέχει η αξιοπιστία της Ελλάδας.

»Στο χωριό μου, τους γιατρούς που έδιναν φάρμακα χωρίς (ή με λάθος) δραστική ουσία, τους αποκαλούσαν τσαρλατάνους. Κι εσείς κάθεστε και τους ακούτε να λένε πως έχουμε έλλειμμα αξιοπιστίας» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι θέλετε να διεκδικήσει η κυβέρνηση; Περισσότερα χρήματα; Δόθηκαν. Χρόνο; Δόθηκε. Κούρεμα; Εγινε» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

Για το ίδιο ζήτημα, ο Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες) παρατήρησε πως «η Κομισιόν προσπαθεί διά του Όλι Ρεν να υποβαθμίσει την παραδοχή του λάθους, προκειμένου να αποφύγει προσφυγές ελληνικών επιχειρήσεων κατά της Επιτροπής στα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

«Διόρθωση σημαίνει αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής, με αναπτυξιακά μέτρα και μέτρα κοινωνικής προστασίας και οικονομικής ανακούφισης των ανέργων και των φτωχών» σημείωσε η Ασημίνα Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ).

«Με εξοργίζει ο Στουρνάρας. Ο Χατζηδάκης είναι όλο μπλα-μπλα και τίποτα. Πώς θα έρθει η ανάπτυξη; Με μαγικό τρόπο;» είπε από τη δική του πλευρά ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης.