Απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα της Gucci για επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2017 00:27 |
«Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση» αποφάνθηκε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα της Gucci για επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη
Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα του οίκου Gucci για επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού Βράχου, επισημαίνοντας ότι «ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».

Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου, που εξαρχής φάνηκε ότι θα είχε αυτήν την κατάληξη, έγινε μετά από αρκετή συζήτηση, όχι τόσο μεταξύ των μελών του, όσο με τους εκπροσώπους της εταιρείας που παρέστησαν στη συνεδρίαση (έλληνες δικηγόροι και ιταλοί συνεργάτες της Gucci). Πριν από την παράστασή τους, ωστόσο, προηγήθηκε υπόμνημα της εταιρίας προς τα μέλη του Συμβουλίου, το οποίο και διαβάστηκε στη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με αυτό, η εταιρεία ζητούσε την άδεια για την πραγματοποίηση επίδειξης κολεξιόν υψηλής ραπτικής με τίτλο «Gucci Cruz 2018», στον χώρο μεταξύ του Παρθενώνα και του Ερεχθείου (ή στα ανατολικά του Ερεχθείου), την 1η Ιουνίου 2017, με 300 προσκεκλημένους, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια (υπενθυμίζεται η επίδειξη στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο το 2016). Από αυτούς, το 10% θα ήταν έλληνες καλλιτέχνες και επίσημοι, το 80% ευρωπαίοι και αμερικανοί εκδότες διεθνών περιοδικών μόδας και δημοσιογράφοι, ενώ το υπόλοιπο 10% αφορούσε αστέρες του Χόλιγουντ.

Οπως συμπλήρωνε ο οίκος, με την αποδοχή του αιτήματός του δεσμευόταν, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και σεβασμού προς την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, να προβεί σε χορηγία (της τάξης των 2 εκ. ευρώ μέσα σε μια πενταετία, σύμφωνα με πληροφορίες) στα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης ή σε οργανισμό που θα υποδείκνυε η Υπηρεσία.

Συνόδευαν την πρόταση με... χορηγίες

Δεν παρέλειπε, δε, να τονίσει τα τεράστια οφέλη που θα προέκυπταν από τη διαφημιστική δαπάνη, αλλά και από τον ευρύτερο τηλεοπτικό χρόνο προβολής των μνημείων και της Αθήνας, που σε βάθος χρόνου υπολογίστηκε στα 55 εκ. ευρώ. Εν κατακλείδι, η εκδήλωση, όπως ανέφερε το υπόμνημα, θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για την αλλαγή κλίματος στα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα της χώρας.

«Η Ακρόπολη είναι όχι απλώς ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά ένα σύμβολο για όλη την ανθρωπότητα, που δεν μπορεί να μπαίνει σε εμπορικές συναλλαγές. Ο Παρθενώνας είναι το logo της Unesco, επίσης γνωρίζετε όλοι την προσπάθεια και τον αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

»Μπορεί η χώρα μας να βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να δίνουμε με αυτό τον τρόπο το σύμβολο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς για μια επίδειξη μόδας, που μπορεί να είναι υψηλής ραπτικής, αλλά δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του χώρου. Είμαστε πάντα πρόθυμοι σε χορηγίες, τα μνημεία χρειάζονται συντήρηση και ανάδειξη. Υπάρχουν τα έργα που διεξάγονται μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, έχουμε και χορηγίες από άλλους φορείς», ανέφερε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, απαντώντας ουσιαστικά στα όσα αναφέρονταν στο υπόμνημα.

Ο καθηγητής Μανόλης Κορρές, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της εταιρείας ανέφερε ότι η φωτογράφηση της Nelly's το 1928, στην οποία έκανε αναφορά το υπόμνημα ως παράδειγμα παραχώρησης της Ακρόπολης, ήταν μια καλλιτεχνική δημιουργία, που δεν πλήρωσε κανένα αντάλλαγμα. Ο κ. Κορρές αναφέρθηκε επίσης σε ένα φιλοσοφικό ζήτημα: Αν το ΚΑΣ έπρεπε να παραχωρήσει την Ακρόπολη σε έναν ενδιαφερόμενο, ποιος θα ήταν αυτός; «Ποιος θα ήθελε να ισχυριστεί ότι είναι ο πρώτος φορέας πολιτισμού ή επιστήμης στον κόσμο;», ρώτησε ο καθηγητής, αναφέροντας το παράδειγμα της τελευταίας θέσης της στρογγυλής τράπεζας που προορίζεται στον καλύτερο και μοναδικό, γι' αυτό και παραμένει πάντα άδεια.

Η Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Αθηνών, τόνισε ότι αν δοθεί τώρα η Ακρόπολη στην Gucci, αύριο σε άλλη εταιρεία και μεθαύριο σε άλλη, «τελικά αυτό το υπέρτατο μνημείο θα καταντήσει ένα σκηνικό, κάτι που δεν θα ήθελε κανείς να δει έτσι».

Πρόταση «χυδαία», «εκτός λογικής και προσβλητική»

Η Ευγενία Γατοπούλου, γενική διευθύντρια Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Εργων του ΥΠΠΟΑ, χαρακτήρισε την πρόταση «χυδαία», «εκτός λογικής και προσβλητική», που δεν θα έπρεπε καν να συζητηθεί. Θα μπορούσε, είπε, να είναι μια πρόταση συμβολική, για παράδειγμα μια φωτογράφηση στον Παρθενώνα και μια άλλη αντίστοιχη στα Γλυπτά που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

«Ενδεχομένως δεν θα την δεχόμασταν πάλι, αλλά θα ήταν μια πρόταση άλλου επιπέδου», τόνισε η ίδια. Οι ιταλοί εκπρόσωποι πάντως, ήταν ευγενικοί, ειδικά ο διευθυντής παγκόσμιας επικοινωνίας της Gucci, ο οποίος τόνισε πολλές φορές την αξία του διαλόγου, τον σεβασμό του προς το ΚΑΣ και τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και ότι η μόδα δεν είναι μόνο πολυτέλεια, αλλά συνδέεται με τη σύγχρονη κοινωνία.

«Η μόδα είναι περισσότερο τέχνη και πολιτισμός», απάντησε στην ερώτηση, αν η εκδήλωση είναι διαφημιστικό ή πολιτιστικό γεγονός.

Η εταιρεία δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται για τις εναλλακτικές προτάσεις της ΕΦΑ Αθηνών ως προς την πραγματοποίηση της εκδήλωσης (προαύλιος χώρος Ηρωδείου, άνδηρο Πικιώνη στου Φιλοπάππου και Ολυμπιείο), ενώ, όπως έγινε γνωστό, παρά το γεγονός ότι πριν το θέμα έρθει στο ΚΑΣ οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν υποδείξει στους ενδιαφερόμενους το άτοπο του αιτήματος, η Ακρόπολη παρέμενε ο ποθητός χώρος.
17/02/2017 13:23
σοστα μονο οι χεπουλμενοι πολιτικοι εχουν δικαομα να καπηλευονται τα συμβολα της δημοκρατιας
john from sydney
17/02/2017 03:46
Ας φανταστούμε για μιά στιγμή, πως η Αγία Σοφία ήταν ακόμη δική μας ή και τώρα που δεν είναι, η Τουρκία επέτρεπε στο Gucci, να την χρησιμοποιούσε για να προβάλλει τα προϊόντα του... Ολοι εσείς που κατακρίνετε τώρα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την αποφασή του, πώς θα αντιδρούσατε; Και πως θα αντιδρούσε το Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδας; Και μη κολλάτε στο γεγονός ότι η Αγία Σοφία είναι ιερός ναός, γιατί και ο Παρθενώνας μας είναι ιερός ναός! (της παρθένου ναός = Παρθενών). Αυτά τα μνημεία δεν τα πουλάμε του κερατά για δύο κωλοεκατομμύρια σε κανέναν μόδιστρο. Γιατί είναι μερικά πράγματα που δεν πουλιούνται, ούτε και αγοράζονται με τίποτε! Αν θέλετε φορέστε τα προϊόντα του Gucci για να πιστεύετε πως σας κάνουν πιό όμορφους/ες, είναι δικαιωμά σας, αλλά αφήστε σε εμάς τους άλλους να φορούμε με υπερηφάνεια τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία του. JG ΥΓ. με έκαναν να γελάσω μερικά σχόλια που μας λένε πως το Gucci θα διαφήμιζε λέει τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη. Χρυσά μου, αυτοί οι σχεδιαστές μόδας πάνε κι'ερχονται, αλλά οι δικοί μας ιεροί βράχοι αντέχουν στο τεστ του χρόνου και δεν κουνιούνται με τίποτε.
Helene
17/02/2017 02:20
Jesuispaϊdakiandacropolis

Με σοκαρουν , … οσοι προσπαθουν να δωσουν, σημερα το … 2017, … ποιητικη, … de profundis, … κοινωνικη, … φιλοσοφικη, … πνευματικη και …σημαντικη (παντα κομψευομενη!) διασταση , στο Ο,τι πολλοι τρωνε αποψε, ως ειθισται, … κ ο ψ ι δ ι α !!!

Με σοκαρει … ακριβως το ιδιο, οπως με ειχε σοκαρει , το οτι καποτε ειχε βγει βιβλιο , το οποιο ανελυε σε … παρεμφερεις βασεις, το … ΓΙΑΤΙ το … Sex and the City, ειχε κανει τοση επιτυχια … !!!
Γιωργος
16/02/2017 23:15
Τηρουμενων των αναλογιων,στο υποθετικο φανταστικο σεναριο οτι η Gucci τολμουσε να απευθυνει παρομοια προταση για το Τειχος των Δακρυων θα ετρωγαν παγκοσμια κατακραυγη κι εμπαργκο και θα εφταναν γονυπετεις να ζητανε συγγνωμη για την ιεροσυλια τους.Και που τους αρνηθηκαμε τοσο ευγενικα παλι καλοι ειμαστε.Η νομιζουν θα κανουν κι εδω τα καραγκιοζλικια που εκαναν στην Ρωσια του Γκορμπατσωφ με τον ιδιο αυτην την φορα σε ρολο βασιλια καρναβαλου μαζι με ολα τα συμβολα που τυπωσαν την φατσα του σε ρολογια και μπλουζακια και περεστροικα του σουργελου.
Φιλόσοφος
16/02/2017 17:23
Και τα Mc Donald's πρότειναν στην κεντρική πλατεία της Φλωρεντίας να ανοίξουν παράρτημα. Και ο δήμαρχος απέρριψε την πρόταση ιεροσυλίας. Πολύ περισσότερο το αρχαιότερο και σοβαρότερο ίδρυμα της Ελλάδας. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.Ιδρυθέν στη χρονιά της απόλυτης πείνας. Δεν έφαγε και δεν τρώει ποτέ παπά.
Γιωργος
16/02/2017 14:16
Χωρις το ποσοι θα κρυφογελανε μετα καθε που βλεπουν το Παρθενωνα,θαρρεις και θα βλεπουν τον ντιντη και τον φιφη.
Γιωργος
16/02/2017 14:13
Με λιγα λογια γνωριζουμε τις οικονομικες σας δυσκολιες γιαυτο σαν καλοι φιλοι θα βοηθησουμε πετωντας σας κατι φραγκοδιφραγκα για να σας σκυλεψουμε το μνημειο.Βεβαια αυτο θα βοηθησει την προβολη υποτιθεται του μνημειου ως κανενας ταχα να μην το ξερει επανω στον πλανητη.Ως μια ακομα επιχειρηματικη καινοτομια θα σας ντυσουμε την Ακροπολη βασιλια καρναβαλο κι αυτο θα ειναι μοναχα η αρχη,μεχρι και τσοντες θα καταληξετε να γυρνατε εκει πανω αρκουν οι καταλληλοι ανθρωποι με το επιχειρηματικο οραμα του ξεπουληματος.Οτιδηποτε ομως ειναι συμβολο και μαλιστα παγκοσμιο,ποτισμενο με αιμα που ορισε την τυχη του δυτικου πολιτισμου ουτε μπορει να πωλειται ουτε αγοραζεται με τις βαρβαρικες λογικες του μεγαλου βασιλεως.Βαρβαροι.
Ε;
16/02/2017 14:07
Το μουσείο του Λούβρου θα ενέκρινε το αίτημα της Gucci, ή μας έχουν για χώρα πέντε σουβλάκι και μια Gucci στην Ακρόπολη. Ε;
Αριστείδης Δίκαιος
16/02/2017 11:24
Έγώ σχεδιάζω να βγάλω μερικές αναμνηστικές φωτογραφιές σ΄όλα τα μνημεία (Παρθενώνα, Θησείο, Ηρώδειο, Στύλους Ο.Δ.) γιατι αν (κούφια ή ώρα) έρθει ο Κουλης κι η παρέα του, τα βλέπω να βγαίνουν σε δημοπρασία, κομμάτι κομμάτι και να φεύγουν για το εξωτερικό.
Η Όλγα που τρέμει
16/02/2017 11:16
Αν αποφάσιζε ο Κούλης θα έκανε σίγουρα καλύτερο deal. Θα ζήταγε κάτι παραπάνω (για πάρτυ του) και θα τους έδινε στο πακέτο το Θησείο και την Πνύκα, δηλαδή 3 σε συσκευασία 1. Και στο ταμείο θα έμπαινε απ' τα τρία το... μικρότερο.
Δημήτρης Ι.
16/02/2017 09:54
Η οικονομική κρίση εξελίχθηκε σε ανταγωνισμό των διεθνών θεσμών και των τεχνοκρατών μεταξύ τους για την ερμηνεία και την εφαρμογή της τεχνοκρατικής γνώσης, οι ολιστικές όμως θεωρίες και η αδιαλλαξία όπως αποδείχθηκε και στο παρελθόν οδηγεί στον αυταρχισμό και στον ολοκληρωτισμό, τον οποίο και σήμερα σωστά αντιλαμβάνεται και καταδικάζει ο πολίτης. Στα προεδρικά πολιτικά συστήματα εγκαθίσταται σταδιακά ένας νέου τύπου δεσποτισμός βασισμένος στην οικονομία του φόβου και της οργής, στους κοινωνικούς αυτοματισμούς και φαινομενική δημοκρατική νομιμοποίηση. Αυτές τις εξελίξεις έρχεται να πλαισιώσει και να προωθήσει στη χώρα μας ο αναπαλαιωμένος σαρωτικός και αντικοινωνικός Μητσοτακικός καιροσκοπισμός-οπορτουνισμός.
Γιωργος
16/02/2017 23:18
Πεστα επιτελους γιγαντοτεραστιε!!!
Helene
15/02/2017 23:55
Ελπιζω , ο κ. Ελεγκτης μας , να μου επιτρεψει , … λoγω ημερας , να ποσταρω και ενα απο τα πιο αγαπημενα μου … “ ασματα ασματων ” και να πω οτι ποτέ , Δεν εμαθα … πως το κανουν στην Καισιαριανή … !!!

Giorgos Mazonakis - To GUCCI Forema
5’ 18’’ . https://youtu.be/tRSczf5uNUY .
Ι.Αντωνιάδης
15/02/2017 18:09
«ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με την αισθητική του σε ακτίνα π.χ. 1 χιλιομέτρου περιβάλλοντος (κακόγουστα τσιμεντόκουτα, είδος καταστημάτων [μπαρ, pub, εστιατόρια, ψησταριές, πώλησεις ενθυμημάτων (γαλλιστί souvenirs) καταστήματα πώλησης ανδρικών εσωρούχων, έλλειψη πρασίνου, παρουσία απορριμμάτων) καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».
Το χρυσό μυστρί
16/02/2017 11:21
Ψόφισαν και δεν πρόλαβαν να μας κάνουν και γιοφύρια. Τράτζικ.
Helene
15/02/2017 18:07
Αγαπητοι μου , ο Πολιτισμος στην ΕΛΛΑΔΑ μας ΔΕΝ κινδυνευει απο τις επιδειξεις Μοδας !

Κινδυνευει απο τη συνεχη … επιδειξη της … “ Πολιτικης Bλακείας “ , που κραταει σε … Ομηρία τις π ρ α γ μ α τ ι κ ε ς , Αναπτυξιακες Δυνατοτητες !!! …
Προτιμουν να δουν τον Πολιτισμο , να … πεθαινει απο … π ε ί ν α , παρά να επιτρεψουν να γινουν πραγματα , που τους … ξεπερνουν !!!

Αχρηστοι στην πλειοψηφια τους , ΔΕΝ θα μπορουσαν ΠΟΤΕ’ να σταθουν και να επιβιωσουν σε ενα … απαιτητικο περιβαλλον ….. Αξιοκρατιας και … Ιδιωτικοοικονομικων κριτηριων … αποδοσης και … αποτελεσματικοτητας !!!
Λυπαμαι τοσο πολυ , για την ΠΑΤΡΙΔΑ μου …..
zz
15/02/2017 17:55
Τσατσοπουλος στο ΣΚΑΙ να λέει ότι είναι υπέρ του Gucci και κάθε άλλης εταιρίας που πληρώνοντας πρέπει να έχει την ευκαιρία να διαφημίζει τα προϊόντα της στην Ακρόπολη και αλλού , τι είπε ο γελοίος , πως ένας ΙΑΠΩΝΑΣ με σορτσάκι έχει το δικαίωμα να βγάζει σέλφι στην Ακρόπολη και δεν έχει η-ο Gucci που τα ακουμπά σε εκατομμύρια Ευρω , μόνο που ο γελοίος ξέχασε να μας πει ότι ο Ιάπωνας διασχίζει την υδρόγειο για να έρθει να δει το θαύμα του κόσμου την Ακρόπολη ξοδεύοντας εκατοντάδες Δολάρια , ενώ ο Gucci έρχεται για καθαρά επαγγελματικούς σκοπούς και όχι για θαυμασμό της Ακρόπολης , είπε και αλλά διάφορα ο γελοίος , για θρησκεία , για ελευθερία , για φασισμό , για το ένα για το άλλο , στην ουσία ομολόγησε ότι είναι και ο ίδιος φασίστας , απλά είναι από την άλλη μεριά του νομίσματος , καλά έκανε η επιτροπή και αρνήθηκε , δεν χρειάζεται η ΕΛΛΑΔΑ διαφήμιση τον αρχαίων αριστουργημάτων της , τα διαφημίζουν τα εκατομμύρια των τουριστών που μας επισκέπτονται κάθε έτος και οι κλέφτες σαν τον Elgin .
ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ 21ο???
15/02/2017 16:43
Γηρασμένα μυαλά,κομπλεξικοί άνθρωποι,δύστυχη χώρα!
zz
15/02/2017 21:01
Ποιος σου φταίει ότι εσύ ζεις με το Μουσουλμανικό ημερολόγιο .
Κωτσος
15/02/2017 16:05
Δεν πρόκειται για πορνογραφική παράσταση αλλά για μία επίδειξη μόδας.
Ξυλακης
15/02/2017 17:43
Εισαι σιγουρος; Τα μοντελακια πελατες παντοτε ψαχνουν σε τετοιες πασαρελες. Και οσο πιο Σειχης ο πελατης τοσο το καλυτερο.
Τι είχα τι έχασα
15/02/2017 15:06
Κρίμα και πάλι κρίμα! Είναι πασίγνωστο ότι οι εν λόγω υπηρεσίες είναι γενικά δυσκίνητες σε κάθε τι νέο, άλλωστε με αρχαία ασχολούνται οι άνθρωποι. Είναι επίσης καταφανές ότι ζώντας στον μικρόκοσμο τους δεν ενδιαφέρονται για τις τρομακτικές αλλαγές που συντελούνται δίπλα τους! Μπορώ να ακούσω όλα τ αντεπιχειρήματα που θα παραθέσουν, νομίζω όμως ότι ο τόπος μας μόνο να κερδίσει έχει από τέτοιες δράσεις και άλλες που θ ακολουθούσαν μετά! Το επιχείρημα ότι θα την ζητούσαν κι άλλοι, επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι δεν ισχύει απλά και μόνο γιατί σε τόσο ιδιαίτερα γεγονότα μετράει η πρωτιά! Η χώρα μπαίνει σε μερικές καλές τουριστικά χρονιές και η Αθήνα ιδιαίτερα έχει να δείξει πολλά. Κρίμα που οι λίγοι μπορούν ν αποφασίσουν παραβλέποντας το καλό πολλών, και χωρίς κανέναν ουσιαστικό κίνδυνο για το μνημείο στατικά! Αλήθεια όταν παραμονές της ολυμπιάδας μπουκάρησαν με τα επικαθήμενα και τα τριαξονικά στις στήλες του Ολυμπίου Διός για την συναυλία του κου Παπαθανασίου, που ήταν η....εφορία!? Δείχνει τελικά η κατάσταση ότι μόνο με ενέργειες ιδιωτών επενδυτών μπορούμε να ελπίζουμε σε είσοδο ξένου χρήματος στην χώρας μας ακόμα και στον τουρισμό που, παραμένει εκκωφαντικά απών το οργανωμένο κράτος...
ΛΑΒΑΣ
15/02/2017 14:43
Συγχαρητήρια στην επιτροπή που αρνήθηκε τον ευτελισμό του μεγαλύτερου μνημείου της ανθρωπότητας. Ο Παρθενώνας δεν χρειάζεται κανένα Gucci η L΄Oreal για να γίνει γνωστός. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια στην επιτροπή.
Ισιδωρος
15/02/2017 14:33
Μια απο τις λίγες σοβαρές αποφάσεις του τσιρκου που λεγεται συριζα . Το παρελθον και ιστορια της Ελλαδος δεν πουλιεται και δεν δινεται σε οικους μοδας. Ενα τετοιο μνημειο παγκοσμιου εμβελειας δεν εχει αναγκη gUCCI ή οτιδηποτε αλλο δηθεν χλιδατο προιόν. Μπορει η καθε κυβέρνηση να βρει τροπους προβολης και διαφημισεις της Ελλαδος αλλα δυστηχώς οι ολοι αυτοι δηθεν κουλτουριαρηδες δεν σκαμπαζουν...για καταληψης και αναρχια φυσικα εκει εχουν φαντασια...
Paris
15/02/2017 13:13
ΤΕΡΜΑ....ΗΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ.....ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΛΙΘΙΟΙ...ΗΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ......ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΩΟ ΣΤΑΘΜΙΣΕ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ???? ΟΤΑΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΖΑΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΝ ΧΑΝΟΥΝ ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΒΟΔΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ "ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ"???? ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ....ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.....ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΩΟ ΤΟ ΟΡΘΙΟ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΨΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΜΕΙΟΥ??????? ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ......ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΤΗΣ ΡΙΞΕΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ......ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΒΟΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ......ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ.....ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ-ΧΑΖΟΒΙΟΛΑ-ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ......ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ....ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ.....ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΤΟ ΒΟΔΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΣ ΔΕΙ ΠΡΩΤΑ....ΠΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ.....ΠΟΣΑ ΕΣΟΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΠΟΛΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ Ο ΑΙΦΕΛ......ΒΟΔΙ Ε ΒΟΔΙ....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.....ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ.....
Αναγνώστρια
15/02/2017 16:13
Θέλεις ΔΕΣΙΜΟ μέ αλυσίδες....... Επειδή είςαι πολύ εξοικιωμένος(η)μέ τή λέξη βόδι φαίνεται σού έμεινε από μικρός πού σέ φωνάζανε έτσι τά άλλα παιδιά.
Paris
15/02/2017 18:07
ΕΙΜΑΙ 52 ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΑΡΚΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΟΤΙ ΠΑΣΧΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ. ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΒΟΔΙ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΒΟΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ. ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ....
Αναγνώστρια
15/02/2017 23:18
52 ετών καί ακόμη ούτε κουκούτσι μυαλό?Αν ή φυσική σου κατάσταση είναι πολύ καλή όπως λές,ή διανοητική σου όμως είναι γιά τά πανηγύρια άφού περίμενες(καί θά περιμένεις επ/άπειρον) ουςοαςτική απάντηςη στίς ανοησίες πού γράφεις καί κυρίως στό.......λεξιλόγιο πού χρησιμοποιείς.
Paris
16/02/2017 12:40
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ LIKE ΚΑΙ ΤΑ DISLIKE ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ.....ΚΟΥΡΑΓΙΟ....ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ.....DEN YPARXEI KARDIA MOU ΑΣΧΗΜΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ.....ΑΣΧΗΜΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ......ΒΟΔΙΑ.....ΤΟΣΟ ΛΙΓΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ????? ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ ΘΑ ΚΙΝΔΙΝΕΨΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ???????????? ΒΟΔΙΑ......Ε ΒΟΔΙΑ....
Αναγνώστρια
16/02/2017 17:54
Σού εύχομαι νά "εκατοστήσεις" τά likes πού πατάς στόν εαυτό σου. Δέν έχω άλλο καιρό γιά χάσιμο,τέλος καί βοήθειά σου.
BODY
15/02/2017 14:26
Ποια παγκόσμια δωρεάν διαφήμιση ρε μέντορα; Χρειάζεται διαφήμιση η Ακρόπολη ή ο οίκος Γκούτσοι; Το να ανέβουν 50 ανορεξικές και να φορέσουν τα συνολάκια του Γκούτσοι θα αναδείξει την Ακρόπολη; Άντε πήγαινε στο φέιζμπουκ να κάνεις κανένα λάικ
Paris
16/02/2017 12:36
ΑΓΑΠΗΤΕ BODY....ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ....ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΙΚΟ ΜΟΔΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ......ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ COCA-COLA????ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.....ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ??? ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ...ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.....Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚ....ΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.....ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ....ΔΕΝ ΒΕΒΗΛΩΝΕΤΑΙ....ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΑΛΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ( ΚΑΤΕΜΕΝΑ ΒΟΔΙΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ) ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ.....
Barlach
15/02/2017 11:16
Δεν περιμεναμε κατι διαφορετικο απο τις μπουχεσες και τους μανδαρινους του ΚΑΣ.
Mboosh
15/02/2017 01:55
Έχω την εντύπωση ότι ο "ιδιαίτερος" χαρακτήρας του μνημείου μπορεί να συμβαδίσει μόνο με καταλήψεις μαθητών, αποκλεισμό των εργαζομένων, διαμαρτυρίες της femn, πανό του ΚΚΕ, και γενικά με τον κάθε πικραμένο που θέλει να κάνει μία "συμβολική" δήλωση. Υπό αυτό το πρίσμα αν η Gucci ήθελε να πραγματοποιήσει μια "συμβολική" επίδειξη μόδας και ταυτόχρονα κρεμούσε πανό με την εικόνα του Κάστρο και "ενάντια στα μονοπώλια" θα είχε και καλύτερες πιθανότητες το αιτημά της να εγκριθεί. Αν δε δεν έμπαινε καν στον κόπο να καταθέσει αίτημα και πραγματοποιούσε την προαναφερθείσα επίδειξη όπως και οι υπόλοιποι τότε το γεγονός αυτό θα είχε καταχωρηθεί στις μεγάλες στιγμές του νεοελληνικού σοσιαλισμού.
Γιώργος
15/02/2017 14:42
Να σας πάει μια βόλτα ο Μιχαλολιάκος στην Ακρόπολη να ξεσκάσετε
Φριτς
15/02/2017 01:37
Εγώ θέλω να διαφημίσω σωβρακοφανέλες στο Κατάκωλο. Μπορώ;;;
Helene
15/02/2017 01:27
ΝΑΙ , της … πειραγμενης , … απλυτης αυρας , της … κ α κ ο π ε σ ε , ο Gucci !!!

Aγαπητοι μου , ειχε την ευκαιρια η Ε Λ Λ Α Δ Α μας , να βγει , για λιγο , απο την ……. Υπερμιζερια της , να … διαφημιστει με τον … κ α λ υ τ ε ρο τροπο στο Εξωτερικο , να βαλει και ενα …διολου ευκαταφρονητο ποσο στο Ταμειο της και ΑΝ ΔΕΝ ειναι προς … πωληση και …εμπορευματοποιηση … ΑΣ ΤΗΝ … κλεισουν και ΑΣ ΤΗΝ ... βαλσαμωσουν , δλδ , ο τουριστας με το … αμπεχωνο και το … πασουμι - καλτσα , που πληρωνει εισιτηριο , για να δει την ΑΚΡΟΠΟΛΗ … καλυτερος ειναι ;;;
Ελα , Μην … ξερασω … με τους ….… , ας Μην πω , … τ ι …

Και φανταζομαι καθε φορα , που στο ΗΡΩΔΕΙΟ γινεται ενα καλλιτεχνικο δρωμενο , ……. υ π ο φ ε ρ ε τ ε ;;; ή , ΜΟΝΟ με την ΑΚΡΟΠΟΛΗ το … π α θ α ι ν ε τ ε ;;;
ΑΛΕΞΗΣ ΜΠΑΧΑΛΟΣ
18/02/2017 22:31
Να που θα συμφωνήσω και μια φορά μαζί σου..
Διαμαντής
16/02/2017 09:18
Εσείς Ελένη, αλλάζετε πληκτρολόγιο κάθε φορά που χαλάει το κουμπί της τελείας έτσι δεν είναι;
β
16/02/2017 02:44
lmao και ναι πρεπει να απαγορευτει να ψηφιζουν ολοι ή τουλαχιστον ενα τεστ iq πρωτα πριν!!!!
Helene
16/02/2017 06:41
Loool <3 , Yes , i agree with you … It’s also my … "awesome " opinion …
Ξυλακης
15/02/2017 16:26
Ελενη, τι φορας απο κατω; καλσον; Αν ναι, ανεβα προς Ακροπολη μερια βρε.
Helene
15/02/2017 18:11
Τιποτα ... !!!
Ξυλακης
15/02/2017 20:56
ανεβα λοιπον.
Αναγνώστρια
15/02/2017 16:18
Πότε θά σταματήσεις τίς "κρυάδες"
Helene
15/02/2017 18:11
Γρηγορα ... !!!

όλες οι τελευταίες ειδήσεις