Παράσταση. Ο Φίλιππος Μέντες Λάζαρης σκηνοθετεί το έργο του βραζιλιάνου συγγραφέα Φλάβιο Γκόλντμαν «Οι επιβάτες», που πραγματεύεται ζητήματα εξουσίας, εμπιστοσύνης και οικειότητας. Ενας ψυχαναλυτής και ο ασθενής του μπαίνουν τυχαία μαζί στο ασανσέρ που θα τους οδηγήσει στο ιατρείο του πρώτου για την καθιερωμένη συνεδρία τους. Ξαφνικά, το ασανσέρ σταματά. Τα κινητά τους είναι εκτός δικτύου και οι δυο τους, ψυχαναλυτής και ασθενής, εγκλωβίζονται στον στενό χώρο του ασανσέρ, που θα γίνει ο τόπος μιας ασυνήθιστης αλλά πολύ ουσιαστικής «συνεδρίας». (Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια, τηλ. 210-6453.330, στις 21.00)

Εκθεση. H έκθεση «Angelis suis mandavit de te» του ιταλού εικαστικού καλλιτέχνη Αλφρέντο Ρομάνο παρουσιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας 22). Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται έργα από το τέλος της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα, όπως και ανέκδοτα έργα/εγκαταστάσεις ειδικά δημιουργημένα, ώστε να αναπτύξουν έναν πολυδιάστατο μοναδικό διάλογο με τα εκθέματα του μουσείου.

Μουσική. Οι Βασίλης Τζαβάρας και Γιάννης Παξεβάνης συνοδεύουν μουσικά το αριστούργημα του Αϊζενστάιν «Θωρηκτό Ποτέμκιν» με αφορμή την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης. (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Κυψέλη, τηλ. 213-0040.496).

Θέατρο. Ο Γιάννης Λασπιάς σκηνοθετεί το έργο του Ιρα Λεβίν «Φονική Παγίδα». Ο Σίντνεϊ Μπρουλ είναι ένας διάσημος συγγραφέας θρίλερ με μεγάλες θεατρικές επιτυχίες και δυστυχώς γι’ αυτόν… μεγάλες θεατρικές αποτυχίες τα τελευταία χρόνια. Η καριέρα του έχει πάρει πλέον την κατιούσα και η συγγραφική του έμπνευση τον έχει εγκαταλείψει προ πολλού, όπως άλλωστε και οι αναγνώστες του. Παντρεμένος με την όμορφη Μάιρα Μπρουλ, η οποία αδυνατεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της οικονομικής τους κατάστασης, ο Σίντνεϊ λαμβάνει ταχυδρομικώς, μέσα στην απελπισία του, ένα έργο που ονομάζεται «Deathtrap» (Φονική Παγίδα). (Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, τηλ. 210-5242.211, στις 21.00)