Σφίγγουν οι ζέστες, σφίγγουν τα μέτρα, σφίγγει κι ο κόμπος στον λαιμό, να δούμε πώς θα πορευτούμε από ‘δώ και πέρα…

Ανηφορίζοντας… Ετσι κι αλλιώς, το καλοκαίρι μάς έχει συνηθίσει σε ανηφόρες – συναυλιακού τύπου.

Για πρώτη φορά ανεβαίνει στον Λυκαβηττό (29/6) ο Σωκράτης Μάλαμας (απίστευτο;) που, εν μέσω κρίσης, κρίση αψηφά…

Η παραγωγή είναι ιδιωτική βέβαια κι έχει αρκετά φορτωμένο καλοκαίρι, με μπόλικες συναυλίες ανά την Ελλάδα.

Μάλαμας, σταθερή αξία. Οι εμφανίσεις του τον χειμώνα πήγαν εξαιρετικά καλά, αλλά και πέρυσι τέτοια εποχή το Θέατρο του Βύρωνα γνώρισε μεγάλες δόξες (βασικά βούλιαξε) κόβοντας έναν πρωτόγνωρο – για τα δεδομένα του χώρου – αριθμό εισιτηρίων (πάνω από 6.000).

Το εισιτήριο έχει κρατηθεί αρκετά χαμηλά (15 και 18 ευρώ) – κάτι που φέτος το προσπαθούν οι περισσότεροι διοργανωτές.

Δεν είναι πάντα εύκολο. Κυρίως για τους «έντεχνους» καλλιτέχνες.

Στα 15 ευρώ που δίνουμε εμείς, ο διοργανωτής αφαιρεί αυτόματα ΦΠΑ, ΑΕΠΙ και δημοτικούς φόρους και το 15 γίνεται αμέσως 11,72. Αν υπολογίσεις σ’ αυτά, τα χρήματα που δίνει για τις αφισοκολλήσεις, τις εκτυπώσεις των εισιτηρίων και τα ένσημα των μουσικών, φτάνουμε σε οριακά επίπεδα – κυρίως αν ο χώρος είναι μικρός και δεν χωράει πάνω από 500 ή 600 άτομα. Αν πληρώνει και νοίκι για τον χώρο, δεν το συζητάμε…

Δεν ξέρω τι εισιτήριο έχει ορίσει η Τάνια Τσανακλίδου για τις δικές της συναυλίες («θα κάνω μωρέ, εντάξει, αλλά ούτε που θυμάμαι τώρα») αλλά δεν αποκλείεται να τη συναντήσετε στις… πριβέ συναυλίες που δίνει τελευταίως σε διάφορες γειτονιές και πλατείες της Αθήνας.

Πάμε πλατεία; Πάμε, όπου μας βγάλει ο δρόμος…

Η Τάνια τραγουδάει το είμαι «φτωχός ανθρωπάκος» και ο κόσμος γύρω της μοιάζει με μελίσσι, χειροκροτεί, φωνάζει, της ζητάει να το πει ξανά – τώρα το «φτωχός» ηχεί διαφορετικά.

Πού φτάσαμε! Να γίνονται πάλι μόδα τα αντάρτικα και να μιλάμε (πάλι) για την εποχή των μπουάτ στην Πλάκα.

Δύσκολοι καιροί, αλλά το φρόνημα (πρέπει) να μένει ψηλά.

Ετσι (φαίνεται) να πορεύεται η Inner Ear και το νέο της label «Εξώστης» που ομιλεί Ελληνικά. Πρόσφατα έφτασε από τον «Εξώστη» η ποιητική συλλογή του Π. Ε. Δημητριάδη (των Κόρε, Υδρο) «Ξεκαθάρισμα Λογαριασμών» σε μια ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση, με σκληρό εξώφυλλο, artwork με άποψη και γενικά σημασία στη λεπτομέρεια. Κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσει και η ποιητική συλλογή του The Boy.