Ένας 61χρονος και ένας 58χρονος είναι οι δύο νεκροί από την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους το απόγευμα του Σαββάτου, στην περιοχή Σκάλωμα της Φωκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σοροί των δύο ανδρών πρόκειται να μεταφερθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, προκειμένου να γίνει νεκροψία – νεκροτομή, ώστε να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Όσον αφορά στα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος, εμπειρογνώμονες αναμένεται να συλλέξουν στοιχεία από το σημείο που έπεσε το αεροπλάνο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, είναι να προέκυψε κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα κατά την επιστροφή του αεροπλάνου από την περιοχή της Κωπαΐδας.

Τα αίτια της τραγωδίας

Το μοιραίο αεροσκάφος πετούσε από το κάστρο Ευβοίας προς το Μεσολόγγι. Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου με σοβαρά τραύματα όπου και κατέληξε. Ο δεύτερος, απεγκλωβίστηκε από το αεροσκάφος, διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα – Μεσολόγγι – Κωπαΐδα, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ανέφερε ότι το προπορευόμενο έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Μάλιστα, «σηκώθηκε» και ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών, ωστόσο δεν χρειάστηκε καθώς είχαν ήδη φτάσει στο κέντρο υγείας.

Σημειώνεται τέλος, πως ο ένας εκ των επιβαινόντων ήταν απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας,ενώστην περιοχή του δυστυχήματος έσπευσαν εμπειρογνώμονες, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου.