Για μεσαίωνα έκανε λόγο ο εικαστικός Κωστής Γεωργίου, δημιουργός του Phylax, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, λίγες ώρες μετά την πτώση του γλυπτού από «ανθρώπινο χέρι» σύμφωνα με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργίου: «Αυτό δεν είναι ένας βανδαλισμός, είναι προσβολή του ατόμου», είπε αρχικά και συνέχισε: «Πιστεύω ότι η θέση του είναι εκεί όπου αρχικά ορίστηκε να μπει. Εκεί είναι η θέση του», ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα αποκατασταθεί το γλυπτό: «Η δουλειά μας είναι να φτιάχνουμε έργα, ότι δουλειά και να είναι μπορούμε να την αποκαταστήσουμε».

Στη συνέχεια όσον αφορά την πράξη είπε: «Το κυριότερο είναι ότι υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που αποφάσισαν ότι δεν τους αρέσει και αποφάσισαν να το στερήσουν από εκείνους στους οποίους αρέσει. Αυτό αν δεν μπει σε κάποια λογική μπαίνουμε στην μορφή της ζούγκλας. Το βάφτισαν σε κάτι που δεν είναι, στη συνέχεια το ράντισαν με αγιασμό, στη συνέχεια του πέταξαν μπογιές, προσπάθησαν δύο φορές να το κατεβάσουν και την τρίτη το πέτυχαν, αυτό είναι μεταοργολικός μεσαίωνας».