Μέσα στον Ιανουάριο λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, που αφορούν συνολικά 610 μόνιμες θέσεις. Πρόκειται για τον γραπτό διαγωνισμό (προκήρυξη 1Γ/2017) για την πλήρωση548 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς και την προκήρυξη 16Κ/2017 για τις 62 θέσεις σε τέσσερις φορείς του Δημοσίου.

Ειδικότερα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να προσλάβει εφοριακούς και τελωνειακούς με πτυχίο Νομικής, Διοικητικά και Οικονομικά πτυχία και πτυχίο Στατιστικής. Εκτός όμως από τους τίτλους σπουδών που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα πρέπει να κατέχουν –ανάλογα με τη θέση –και πρόσθετα προσόντα. Σε αυτά συγκαταλέγονται η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στα αντικείμενα της επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών Διαδικτύου, καθώς και η καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας. Τα προσόντα αυτά πρέπει οι υποψήφιοι να τα κατέχουν μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Η προθεσμία υποβολής τωνηλεκτρονικών αιτήσεωνσυμμετοχής στον διαγωνισμό ξεκινά την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 και λήγει την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14.00. Σημειώνεται ότι η υπογεγραμμένηεκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης και τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην παρακάτω διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 1Γ/2017, ΤΘ 14308, Αθήνα ΤΚ 115 10.

Η προθεσμία υποβολής τηςεκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λήγει τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.

Στο μεταξύ, στις 8 Ιανουαρίου ξεκινά η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την προκήρυξη 16Κ/2017, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας62 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας αλλά και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι φορείς του Δημοσίου στους οποίους θα προσληφθεί το προσωπικό είναι: το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Κεντρική Υπηρεσία – Εφορείες Αρχαιοτήτων – Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, το Μουσείο της Ακρόπολης (ΝΠΔΔ) και η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΝΠΔΔ).

Οι ειδικότητες, οι οποίες θα προσληφθούν είναι: αρχαιολόγοι ειδικότητας βυζαντινών – μεταβυζαντινών χρόνων, αρχαιολόγοι ειδικότητας προϊστορικών – κλασικών χρόνων, προσωπικό διοικητικού – λογιστικού τομέα, προσωπικό πληροφορικής, γραμματείς, φύλακες – νυχτοφύλακες, κλητήρες – επιμελητές. Εκτός από τους τίτλους σπουδών –ανάλογα με τη θέση και το επίπεδο εκπαίδευσης που διεκδικούν οι υποψήφιοι –υπάρχουν απαραίτητα πρόσθετα προσόντα, όπως η γνώση Η/Υ στα αντικείμενα της επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών Διαδικτύου, η καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας. Για τη θέση του φύλακα – νυχτοφύλακα απαιτείται εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους σε καθήκοντα φύλακα ή νυκτοφύλακα σε μουσεία ή χώρους προβολής πολιτιστικής κληρονομιάς ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η αίτηση. Καταληκτική ημερομηνία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις είναι η Τρίτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 14.00. Η υπογεγραμμένηεκτυπωμένη μορφήτης ηλεκτρονικής αίτησης και τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ Αίτηση για την Προκήρυξη 16Κ/2017

ΤΘ 14308, Αθήνα ΤΚ 115 10

αναγράφοντας στον φάκελο την κατηγορία ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ της οποίας θέσεις διεκδικούν. Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένηςεκτυπωμένης μορφήςτης ηλεκτρονικής αίτησης λήγει στις 29 Ιανουαρίου 2018.