Συνεχίζεται και μέσα στις επόμενες μέρες η επέλαση της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο – διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο, από σήμερα ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα ενώ θα βρέχει και σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Καλύτερη αναμένεται η εικόνα στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Το πέρασμα της Ευρυδίκης (έτσι βάφτισαν οι μετεωρολόγοι την κακοκαιρία) έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και καταστροφές σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Για το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή, διαδοχικές διαταραχές που οφείλονται στην έντονη αστάθεια που επικρατούν στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο της χώρας.

Με τα έως τώρα δεδομένα, προκύπτει πως την Πέμπτη θα επηρεαστούν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στη συνέχεια τα καιρικά φαινόμενα θα επικεντρωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και το Αιγαίο.

Οπως λέει στα «ΝΕΑ» ο Κώστας Λαγουβάρδος, την Παρασκευή υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να σχηματιστεί ένα μικρό, κλειστό και ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό (θα επικρατούν δηλαδή χαμηλότερες τιμές ατμοσφαιρικής πίεσης από τις γειτονικές περιοχές) νότια της Ιταλίας. «Αυτό το χαμηλό βαρομετρικό θα έχει χαρακτηριστικά μικρών τροπικών κυκλώνων της Μεσογείου (Medicane)», εξηγεί. «Και φαίνεται πως θα κινηθεί προς τη Δυτική Ελλάδα φέρνοντας πολύ ισχυρούς άνεμους και έντονα καιρικά φαινόμενα. Η εικόνα ωστόσο με την κατεύθυνση της κακοκαιρίας αναμένεται να ξεκαθαριστεί την Πέμπτη».