Στο μικροσκόπιο του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ΠειραιάΠαναγιώτη Μπρακουμάτσου μπήκαν οι σοβαρές καταγγελίες πουέχει διατυπώσει με μηνυτήρια αναφορά του ενώπιον της Δικαιοσύνης οεπιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι τηςιστορίας από τον ίδιο τον μηνυτή, ο οποίος επικαλείται σειρά

στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα οποία ο κρατούμενος Ευθύμιος Γιαννουσάκης δέχθηκεπιέσεις για να στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση τηςμεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του την Τετάρτη, ο κ. Μαρινάκηςεπιβεβαίωσε το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς του, το οποίοαποτελεί και το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείο κ. Μπρακουμάτσος.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης μάλιστα ο εισαγγελέας αναμένεταινα καλέσει και να εξετάσει και τους μάρτυρες που έχουν προταθεί απότην πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη για την πλήρη απόδειξη τηςαξιόποινης πράξης της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας που έχεικαταγγείλει με τη μηνυτήρια αναφορά του.

Όπως είναι γνωστό με αυτήν ο επιχειρηματίας στρέφεται σε βάρος τουαξιωματικού του λιμενικού Σώματος και κάθε άλλου υπευθύνου πουφέρονται να είχαν ρόλο στις πιέσεις που ασκήθηκαν στον ισοβίτη για νατον εμπλέξει στην υπόθεση του Noor 1.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι ο εισαγγελικός λειτουργός στο πλαίσιοτης έρευνάς του εάν … σκοντάψει σε πολιτικά πρόσωπα , αμέσως θαδιαβιβάζει –σύμφωνα με το νόμο – το φάκελο στη Βουλή , τα μέλη τηςοποίας έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα με βάση το Σύνταγμα για τηνδιερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.