Διαφορετικά προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούσε ένας 40χρονος για να πείθει ανήλικα κορίτσια, με τα οποία συνομιλούσε, να του στέλνουν βίντεο και φωτογραφίες τους με άσεμνο περιεχόμενο.

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Βάρδας Ηλείας στο σπίτι του, βρήκαν και κατέσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο, μέσα στο οποίο υπήρχαν περισσότερες από 500 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον 40χρονο Αλβανό έπειτα από καταγγελία που έκαναν σε αστυνομικό τμήμα της Κρήτης οι γονείς ανήλικης, την οποία ο συλληφθείς πίεζε για να του στέλνει φωτογραφίες.

Οπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε τουλάχιστον 10 διαφορετικά προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είτε ως άνδρας, είτε ως γυναίκα, προκειμένου να πείθει ανήλικα κορίτσια, ώστε να του στέλνουν οπτικό υλικό με άσεμνο περιεχόμενο.

Μαζί του συνελήφθη κι ένας 32χρονος ομοεθνής του, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, γνώριζε για το πορνογραφικό υλικό και διευκόλυνε τη δράση του 40χρονου.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δυο αλλοδαπών διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, με δικογραφία σε βάρος τουςγια πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων.