Αρρυθμίες στη λειτουργία του Ευαγγελισμού έχει προκαλέσει η βλάβη στο μηχάνημα – του μοναδικού εν λειτουργία – του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Μοιραία επείγοντα περιστατικά που έχουν διαγνωστεί με οξύ έμφραγμα λαμβάνουν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας «πρώτες βοήθειες» αντίστοιχες με αυτές που θα παρέχονταν σε ένα κέντρο υγείας. Και αυτό διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα της αντιμετώπισης που οξέως εμφράγματος με πρωτογενή αγγειοπλαστική.

Στο μεταξύ, για τον ίδιο λόγο έχουν αναβληθεί τουλάχιστον 10 προγραμματισμένες Στεφανιογραφίες σε ισάριθμους ασθενείς, μεταξύ των οποίων, και ορισμένων που έχουν ταξιδέψει από την επαρχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του νοσοκομείου, το κόστος της επισκευής δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ εντούτοις δεν έχει υπάρξει σχετική μερίμνα. Σημειωτέων δε ότι δύο μέρες μετά, την Κυριακή, το νοσοκομείο είχε γενική εφημερία.

Τόσο εκείνη την ημέρα όσο και τις υπόλοιπες τα περιστατικά που προσέρχονται στο νοσοκομείο με οξύ έμφραγμα λαμβάνουν αρχική φροντίδα από τους καρδιολόγους και έπειτα διακομίζονται σε νοσοκομεία της Αττικής με Αμοδυναμικό Εργαστήριο.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, καρδιολόγος, Ηλίας Σιώρας σε κάθε εφημερία εξετάζονται 100 με 120 ασθενείς στο καρδιολογικό τμήμα και από αυτούς εισάγονται 25 εκ των οποίων οι 4 με 5 με οξύ έμφραγμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευαγγελισμός διαθέτει και δεύτερο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο όπως όμως έχει αναδείξει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου παραμένει παροπλισμένο εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό.

Στα νέα δε χειρουργεία προβλέπεται στα χαρτιά η λειτουργία ενός τρίτου σύγχρονου αιμοδυναμικού εργαστηρίου χωρίς ωστόσο να υπάρχει ούτε ο κατάλληλος εξοπλισμός, ούτε και το προσωπικό.