Υψηλές γνωριμίες, ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, επικαλείτο ψευδώς 44χρονος συνιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας όπλων για να στήσει μηχανή εκβιασμού.

Ο 44χρονος και μια 43χρονη συνεργός του συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για εκβίαση και για αδικήματα που εμπίπτουν στον νόμο περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας όπλων και με την ιδιότητα αυτή, παρέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο από το θύμα, με σκοπό την συντήρηση ή την πώληση, σε περίπτωση ανεύρεσης αγοραστή, δύο σκοπευτικά πιστόλια.

Ένα μήνα αργότερα, ειδοποίησε ψευδώς τον κάτοχο των πιστολιών, ότι κινδυνεύει να φυλακισθεί, διότι το ένα από τα δύο όπλα του εστάλη για συντήρηση σε οπλουργό, ο οποίος τις μέρες εκείνες συνελήφθη για λαθρεμπόριο φυσιγγίων και οπλοκατοχή.

Στη συνέχεια, το θύμα πείστηκε από τον 44χρονο να καταβάλει το χρηματικό ποσό των -34.000- ευρώ, προκειμένου με τις γνωριμίες τις οποίες ισχυρίζετο ότι διέθετε να «κλείσει» την υπόθεσή του και να αποφύγει την δίωξη.

Μέρος του ποσού αυτού, καθ’ υπόδειξη του δράστη κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της 43χρονης.

Ο εκβιασμός όμως συνεχίσθηκε και η υπόθεση δεν έκλεισε. Λίγες μέρες αργότερα, ο δράστης ξαναζήτησε από το θύμα την καταβολή επιπλέον -67.000- ευρώ, διότι όπως ψευδώς ισχυρίζετο, τα χρήματα αυτά απατούσαν οι υποτιθέμενοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Αστυνομικοί και Δικαστικοί.

Τελικά συμφώνησαν στην καταβολή σε πρώτη φάση, του ποσού των -25.000- ευρώ, τα οποία θα παρέδιδε σε ισόποσες δόσεις των -5.000- ευρώ.

Τελικά, το θύμα αντιλήφθηκε την εκβίαση σε βάρος του και έκανε καταγγελία στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Οργανώθηκε επιχείρηση κατά την οποία προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των -5.000- και ο δράστης έπεσε στην παγίδα και συνελήφθη.

Παράλληλα συνελήφθη και η 43χρονη.Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.