Μια συλλεκτική σειρά αφιερωμένη στον πάντα επίκαιρο Καραγκιόζη και τον τελευταίο μεγάλο δάσκαλο του λαϊκού θεάτρου σκιών, Ευγένιο Σπαθάρη, παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

«Από μικρό παιδί έβλεπα Καραγκιόζη… Ο πατέρας μου δεν ήθελε με τίποτα να γίνω καραγκιοζοπαίχτης. Είχε υποφέρει πολύ στη ζωή του. Είναι σκληρό επάγγελμα έτσι κι αλλιώς… Καραγκιόζη έπαιζα μόνο στο σπίτι. Ο πατέρας μού είχε φτιάξει μια σκηνούλα ωραία, με παράγκα και τα λοιπά. Ερχόταν η γειτονιά… Ημουν εφτά χρονών. Επαιζα μόνος μου και έκοβα και εισιτήριο…»

Κάπως έτσι ξεκίνησε η διαδρομή του Ευγένιου Σπαθάρη, του τελευταίου των μεγάλων καραγκιοζοπαικτών, ο οποίος από την Κατοχή και μετά αναγνωρίστηκε και αγαπήθηκε ως καλλιτέχνης. Σταδιακά, διεύρυνε το κοινό στο οποίο διαδόθηκε το ελληνικό λαϊκό Θέατρο Σκιών, δεδομένου ότι οι παραστάσεις του ηχογραφήθηκαν σε δίσκους, παρουσιάστηκαν σε μπουάτ αλλά και στην τηλεόραση εισάγοντας τον Καραγκιόζη σε κάθε σπίτι.

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος, όπου περιλαμβάνονται τα κείμενα δέκα θρυλικών παραστάσεων του Ευγένιου Σπαθάρη, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η πολύτιμη κληρονομιά του ανθρώπου που με σεβασμό εξέλιξε και εμπλούτισε την παράδοση την οποία παρέλαβε, εξοικειώνοντάς μας όλους με τον Καραγκιόζη: «Κείνο που με τρώει, κείνο που με σώζει, είναι π’ ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη».

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου κυκλοφορεί ο δεύτερος τόμος με συλλεκτικά, απολαυστικά κόμικς με τις παραστάσεις και τις αυθεντικές φιγούρες του μεγάλου δασκάλου του θεάτρου σκιών.

Τέλος, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου κυκλοφορεί ο τρίτος τόμος με την ιστορία του και τα μυστικά του κορυφαίου ήρωα της λαϊκής παράδοσης.

Πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής καμπάνιας της σειράς είναι ο διάσημος ηθοποιός, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Κώστα Μπακούρη.