Ενώπιον του ανακριτή ο Ανδρέας Μαρτίνης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2016 09:59 |
Ενώπιον του ανακριτή ο Ανδρέας Μαρτίνης

Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης, μετά τη σύλληψή του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μέσω αγοράς ακινήτων.

Ο επί μακρόν ισχυρός άνδρας, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας και τώρα καλείται να εξηγήσει τον λαβύρινθο της διαδρομής του χρήματος που ξεκινούσε από τράπεζες της Ελβετίας και έφθανε μέχρι σε off shore στη Λιβερία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από τους λογαριασμούς της γερμανικής εταιρίας Hospitalia International έφυγαν 3,1 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα, και κατέληξαν στην εταιρία Mijas Ltd.

Τα χρήματα αυτά μετατράπηκαν σε δολάρια και κινήθηκαν στους ελβετικούς λογαριασμούς που διατηρούσε το ζεύγος Μαρτίνη.

Η μίζα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δόθηκε στον Ανδρέα Μαρτίνη για να πείσει τα μέλη του δ.σ. του νοσοκομείου να πουν το "ναι" στην γερμανική Hospitalia, και να συνάψουν μαζί της σύμβαση για την παροχή νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού υλικού, αν και η προσφορά της ήταν ακριβότερη από τις υπόλοιπες. Συγκατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η σύζυγος του Ανδρέα Μαρτίνη.

1
Mono syriza
20/05/2016 10:50
Katharisame ton topo apo tin anomia.. Toses mizes, toses listes kai naiii. Piasame enan pou pfepei na plirwsei gia olous.. Siga mhn deite tous alous.. Etsi teleiwnoyme me tin diaoki giati ze ligo meta apo kamia 60ria xronia tha wrthei i anaptiksi.. Ekei na deis suko pou tha exw.