Σοκ έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες στο Διαδίκτυο που δείχνουν μια γουρουνοκεφαλή καρφωμένη σε συρματόπλεγμα, που φέρεται να είναι στην είσοδο του hotspot στο Σχιστό.

Στις φωτογραφίες μάλιστα εκτός από τη γουρουνοκεφαλή, διακρίνεται ένας σταυρός αλλά και ένα μήνυμα σε χαρτόνι που έγραψαν άγνωστοι και ανήρτησαν στην είσοδο του κέντρου καταγραφής μεταναστών, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που συνοδεύουν τις φωτογραφίες.

Για το περιστατικό έγιναν σχετικές αναφορές στην αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο, αλλά δεν διαπίστωσε κάτι: ούτε την ύπαρξη γουρουνοκεφαλής, ούτε άλλο στοιχείο (αίμα) που να δείχνει ότι πράγματι είχε κρεμαστεί εκεί. Η αστυνομία εξετάζει δύο εκδοχές. Η πρώτη είναι πράγματι να κρέμασαν τη γουρουνοκεφαλή στο Σχιστό, να τράβηξαν τις φωτογραφίες και να την κατέβασαν αμέσως και η δεύτερη είναι να την κρέμασαν κάπου αλλού, να τράβηξαν τις φωτογραφίες και να τις ανάρτησαν στο διαδίκτυο υποστηρίζοντας ότι τραβήχτηκαν στο Σχιστό.

Σημειώνεται ότι οι χοίροι δεν καταναλώνονται από μουσουλμάνους και το αίμα τους θεωρείται ότι μολύνει το χώρο στον οποίο πέφτει.