Λεωφορείο του ΟΑΣΑ στη διάθεση των αστέγων

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2016 20:21 |
Λεωφορείο του ΟΑΣΑ στη διάθεση των αστέγων
η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου, έκανε λόγο για ένα από τα διώροφα λεωφορεία που έχει στην κατοχή του ο ΟΑΣΑ

Στην παραχώρηση ενός αστικού λεωφορείου, το οποίο θα μετασκευαστεί κατάλληλα ώστε να μπορούν να πλένονται οι άστεγοι, θα προχωρήσει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) σε συνεργασία με το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το λεωφορείο θα κινείται στις γειτονιές της Αθήνας όπου υπάρχουν άστεγοι, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να το χρησιμοποιούν.

Αν και η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου, έκανε λόγο για ένα από τα διώροφα λεωφορεία που έχει στην κατοχή του ο ΟΑΣΑ, πηγές των συγκοινωνιακών εταιριών επισημαίνουν ότι αυτές τις ημέρες διενεργείται έλεγχος από τις τεχνικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποφασιστεί τι είδους όχημα θα παραχωρηθεί.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο σε συνεργασία με χορηγό, αναμένεται να θέσει το λεωφορείο σε λειτουργία έως το τέλος του μήνα. Ήδη αυτές τις ημέρες γίνονται οι απαραίτητες μελέτες ώστε να αποφασιστούν οι εργασίες μετασκευής που θα χρειαστούν (ντουζιέρες, κλπ).

2
Jupiter
10/02/2016 13:28
Ρε τι να τα κάνουμε τα δυόροφα λεωφορεία, τι να τα κάνουμε και οι φωστήρες το βρήκανε! Τόσα εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία υπάρχουν! Θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν πολλά από αυτά και να χρησιμοποιηθούν.Λέγανε για αυτό το La Mirage στην Ομόνοια. Δεν νομίζω να είναι και τόσο καλή η ιδέα! Θα δείτε ότι για λίγο καιρό θα «λειτουργήσει» το κινητό λουτρό και μετά πάλι εγκαταλελειμμένο σε κάποιο αμαξοστάσιο θα το δούμε!
ΒΠ
08/02/2016 21:28
Γιατί και οι άστεγοι άνθρωποι είναι. Πολύ πιο βασανισμένοι από όλους μας, μάλιστα. Ενα μεγάλο μπράβο στο υπουργείο!