Απάντηση στα δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc που εμφανίζουν εισαγγελείς και δικαστικούς λειτουργούς να συγκαλύπτουν δικογραφίες που αφορούν στο πρόσωπο του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, έδωσε η Εισαγγελία Εφετών δια του προισταμένου της Ι. Ντογιάκου.

«Η πολύπτυχη αυτή υπόθεση διευρευνάται, στο σύνολό της, από περισσότερους του ενός δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, με αποτέλεσμα να είναι εκ των προτέρων απορριπτέος κάθε υπαινιγμός ή οποιαδήποτε κακοήθης καταγγελία για συγκάλυψή της» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας Εφετών, με το οποίο τα βέλη στρέφονται προς τον εκδότη και δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη.

«Αντίθετα, εύλογες απορίες και ερωτηματικά, γεννά η πεισματική εμμονή και έντονη προσπάθεια του εκδότη του περιοδικού για τον χειρισμό της υπόθεσης αυτής, στο σύνολό της, αποκλειστικά από συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό, στο πρόσωπο του οποίου όμως, συντρέχει νόμιμος λόγος αποκλεισμού. Σε κάθε περίπτωση, καμία απολύτως εξωτερική φωνή, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, δεν πρόκειται να διαπεράσει τους τοίχους του Δικαστικού Μεγάρου, ούτε και να επηρεάσει, με οποιονδήποτε τρόπο, την νόμιμη πορεία όλων, ανεξαιρέτως των υποθέσεων που εκκρεμούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών» καταλήγει.

Στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για δικαστικό πραξικόπημα με στόχο την αθώωση του επιχειρηματία, τον οποίο ζητούν οι κυπριακές αρχές, προκειμένου να λογοδοτήσει για μία σειρά οικονομικών εγκλημάτων. Ωστόσο, εισαγγελικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι αρχές της Κύπρου, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της χώρας μας δεν έχουν στείλει ικανά στοιχεία που να δικαιολογούν ελληνική συνδρομή ή έκδοση του επιχειρηματία στην Κύπρο.