Παρατείνεται κατά μία εβδομάδα, έως την 1η Ιουνίου, η παραμονή του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στον ιερό ναό Αγ. Βαρβάρας του ομώνυμου Δήμου μετά από προσωπική παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

Ο λόγος της παρατάσεως – όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος – «είναι η αθρόα συμμετοχή των πιστών στο παλλαϊκό προσκύνημα και το αίτημά τους για παράταση προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να προσκυνήσουν το Ιερό Σκήνωμα πιστοί και από άλλα μέρη της Πατρίδας μας».

Το σχετικό αίτημα για την παράταση διατυπώθηκε προς το Βατικανό και τον Ρωμαιοκαθολικό Πατριάρχη Βενετίας από τον Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο, Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε το σκήνωμα να αναχωρήσει την Κυριακή 24 Μαΐου από το λιμάνι του Πειραιά με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Την Κυριακή 24 Μαΐου το Ιερό Σκήνωμα θα μεταφερθεί στην πόλη του Πειραιά και θα τεθεί σε προσκύνημα μέχρι τις 6.30 μ.μ. στον καθεδρικό Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος του Πειραιά και το βράδυ θα επιστρέψει στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας.

Καθ’ όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα τελούνται καθημερινά η θεία Λειτουργία και Ιερές Ακολουθίες.