Με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των τηλεπικοινωνιακών παροχών ξεκίνησε την Τετάρτη η δράση «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» που αφορά συνολικά περίπου 290.000 πολίτες.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα αυτό έχουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης που καλύπτονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Από το πρωί παρέχεται η δυνατότητα σε 289.000 πολίτες – δικαιούχους να εξαργυρώνουν το κουπόνι της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης». Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκτυπώνουν το κουπόνι από το site www.e-inclusion.gr και να επισκέπτονται ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα των εταιρειών κινητής-σταθερής τηλεφωνίας (ΟΤΕ-Cosmote, Vodafone, Wind) και των συνεργαζόμενων καταστημάτων τους (Public κ.λ.π), προκειμένου να αποκτούν:

* Επιδότηση 12 Ευρώ το μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή) και ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 ευρώ)

* Υπηρεσίες υποστήριξης – κατάρτισης σε χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) κατ’ οίκον, όπως πρόσβαση σε email, Ιντερνετ, e-gov υπηρεσίες, κ.λ.π.

Η δράση προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ, σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΤΠΑ.

Στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η παροχή ισότιμων ευκαιριών στους πλέον αδύναμους οικονομικά πολίτες για πρόσβαση στο διαδίκτυο και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού η Wind ανακοίνωσε ότι ειδικά για τους δικαιούχους της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», μεταξύ άλλων, προσφέρει:

* Σύνδεση στο πρόγραμμα Wind Double Play, που παρέχει απεριόριστο Ιντερνετ έως 24 Mbps, απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις, δωρεάν 300 λεπτά ομιλίας το μήνα προς όλα τα ελληνικά κινητά μόνο με 8 ευρώ το μήνα.

* Δωρεάν σύνδεση στο πρόγραμμα Wind Mobile broadband Control Ψηφιακή Αλληλεγγύη 5GB, με 5GB δωρεάν μηνιαία χρήση Mobile Broadband.

* Σύνδεση στο πρόγραμμα Wind Mobile broadband Control Ψηφιακή Αλληλεγγύη 20GB, με 20GB μηνιαία χρήση Mobile Broadband με 7,90 ευρώ το μήνα.

* Μεγάλη γκάμα από δωρεάν tablets όπως τα LENOVO TAB A8-50, Huawei Media pad T1, SAMSUNG T311-Galaxy Tab 3 8.0 κ.α καθώς και φορητούς υπολογιστές όπως το Lenovo G50-45.

* Ποικιλία από tablets σε προνομιακές τιμές, όπως το APPLE IPAD MINI RETΙΝΑ CEL 16GB, το Samsung Tab 4 10» και το Sony Z3 Tablet 8» 4G.

Όπως διευκρινίζει η εταιρεία, οι τιμές περιλαμβάνουν το όφελος του κουπονιού έως 31/10/2015. Για τη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του συνδρομητή η τιμή προσαρμόζεται στα 20 ευρώ το μήνα για το Wind Double Play, στα 12 ευρώ το μήνα για το Wind Mobile broadband Control Ψηφιακή Αλληλεγγύη 5GB και στα 19,90 ευρώ το μήνα για το Wind Mobile broadband Control Ψηφιακή Αλληλεγγύη 20GB.

Επίσης, τα καταστήματα Public συμμετέχουν στο πρόγραμμα της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», προσφέροντας στους δικαιούχους -μέσω των προγραμμάτων της Wind- τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα tablet ή ένα φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop αξίας μέχρι 230 ευρώ, σταθερή ή κινητή διαδικτυακή ευρυζωνική σύνδεση και υπηρεσίες συμβουλευτικής ενημέρωσης κατ’ οίκον.

Τα Public θα εξυπηρετούν τους δικαιούχους από τα καταστήματα τους που βρίσκονται εντός των Περιφερειών της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» στις πόλεις: Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Ορεστιάδα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Πάτρα, Πύργος, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Χανιά, Καβάλα, Αγρίνιο, Άργος, Κόρινθος, Καλαμάτα.