Ραγδαία επιδείνωσε παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας ο καιρός στην Αττική, με δυνατές αστραπές, καταιγίδα αλλά και χαλάζι σε πολλές περιοχές.

Ουρές σχημάτιζαν τα οχήματα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, κυρίως στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω της ισχυρής χαλαζόπτωσης.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι κάτοικοι της Αττικής πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ώρες, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ισχυρές καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν την περιοχή, με τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στη Χίο η νεροποντή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες. Δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί περισσότερες από 70 κλήσεις για βοήθεια.

Στη βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία που έπληξε την Ξάνθη και τη Ροδόπη σκέπασε με νερό εκατοντάδες στρέμματα με καλλιέργειες, κατέστρεψε δρόμους, πλημμύρισε σπίτια.

Στις Σάπες οι πυροσβέστες έσωσαν την τελευταία στιγμή οδηγό που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό από τα ορμητικά νερά φουσκωμένου ρέματος όταν επιχείρησε να περάσει διάβαση.

Στην Κόρινθο το έντονο χαλάζι που έπεσε κάλυψε μέρος του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να προκληθεί τροχαίο ατύχημα μεταξύ τριών αυτοκινήτων και να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία.