Σε αντικατάσταση των εντύπων αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, θα πρέπει να προχωρήσουν οι κάτοχοί τους μέσα στις επόμενες 43 ημέρες.
Στους κατόχους τέτοιων διπλωμάτων, που υπολογίζονται σε περισσότερους από 500.000 είχε δοθεί διετής προθεσμία, η οποία λήγει τον ερχόμενο μήνα.

Ωστόσο, ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν ήδη προβεί στην αλλαγή του διπλώματός τους, όπως ορίζει η σχετική κοινοτική οδηγία που ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με Προεδρικό Διάταγμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 18 Ιανουαρίου 2015.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, αναφέρει το υπουργείο, όσοι εντοπιστούν να οδηγούν με έντυπο άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχει εκδοθεί από την Τροχαία, θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο.
Πάντως, η αντικατάσταση του εντύπου της άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά τις 18-1-2015, αρκεί ο κάτοχός της να μην οδηγεί μέχρι να πάρει στα χέρια του την καινούργια άδεια.
Οι κάτοχοι των παραπάνω αδειών οδήγησης, εφόσον επιθυμούν να οδηγούν μοτοποδήλατο μετά τις 18-1-2015, θα πρέπει να αντικαταστήσουν το έντυπο της Τροχαίας, απευθυνόμενοι στις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών του τόπου κατοικίας τους ή σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, πληρώνοντας παράβολο ύψους 30 ευρώ.

Διευκρινίζεται, ότι κάτοχος άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) δεν υποχρεούται να προβεί στην παραπάνω αντικατάσταση, εφόσον κατέχει άδεια οδήγησης των κατηγοριών Α1 ή Α2 ή Α.