Έφοδο σε έκθεση της τρανς Πάολας Ρεβενιώτη στη Λευκωσία έκανε η αστυνομία της Κύπρου μετά από καταγγελίες ότι μεταξύ των έργων της υπήρχαν φωτογραφίες γυμνών ανδρών.

Η έκθεση της γνωστής καλλιτέχνιδας και ακτιβίστριας με τίτλο «Διόρθωση» εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Δημοτική Αγορά Λευκωσίας και τη διοργάνωσε η Accept- ΛΟΑΤ Κύπρου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Τρανς Ατόμων και θα διαρκούσε μέχρι και σήμερα Σάββατο.

Η αστυνομία, μετά από καταγγελίες που δέχτηκε, έκανε έφοδο στον χώρο όπου φιλοξενούνταν η έκθεση και «ξήλωσε» τις επίμαχες φωτογραφίες.

Σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, διερευνάται ενδεχόμενο αδίκημα ανάρτησης γυμνών φωτογραφιών σε δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η έκθεση, που συνοδεύεται από προβολή του ντοκιμαντέρ της Ρεβενιώτη με τίτλο «Καλιαρντά», έχει πάρει άδεια από τον Δήμο Λευκωσίας.

Θα παρουσιαζόταν στο κοινό μεταξύ 17:00-21:00 και κατά τη διάρκεια λειτουργίας της αγοράς οι φωτογραφίες ήταν καλυμμένες.

Εκτός από τον πρόεδρο της Accept–ΛΟΑΤ Κύπρου, Κώστα Γαβριηλίδη, κλήθηκε για κατάθεση και εκπρόσωπος του δήμου προκειμένου η Αστυνομία να εξετάσει τις συνθήκες διοργάνωσης της έκθεσης.

Μετά τις καταθέσεις, η Αστυνομία ανακοίνωσε στους διοργανωτές ότι θα επιστρέψει τα πάνελ με τις φωτογραφίες, αλλά κράτησε οκτώ από τις φωτογραφίες – αυτές που περιλαμβάνουν γυμνό – μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της υπόθεσης.

Τόσο οι διοργανωτές, όσο ο επιμελητής της έκθεσης Χρήστος Κυριακίδης, αλλά και η ίδια η Πάολα κάνουν λόγο για λογοκρισία.