Πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στη 1.15 μετά τα μεσάνυχτα και ενώ ήδη δύο σεισμικές δονήσεις είχαν αναστατώσει το πολύπαθο νησί την Παρασκευή.

Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε όλη την Κεφαλονιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν έντασης 5,1 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 11 χλμ. δυτικά του Αργοστολίου. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Ζημιές μικρής έκτασης προκλήθηκαν σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς σε τουλάχιστον 300 σπίτια. Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Πελοποννήσου, Απόστολος Κατσιφάρας, ο σεισμός προκάλεσε μικρές ζημιές σε μία όμως μεγάλη γεωγραφική περιοχή. Ο ίδιος κάλεσε την Πολιτεία να φροντίσει να βοηθήσει τους κατοίκους να αποκαταστήσουν τις ζημιές καθώς «η οικονομική δυνατότητα των ανθρώπων είναι περιορισμένη».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο MEGA είπε πως ο σεισμός αυτός είναι μετασεισμός από τη σφοδρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ που είχε πλήξει το νησί τον περασμένο Ιανουάριο. Πρόσθεσε πως ένα τμήμα του ρήγματος που έδωσε τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, παρέμενε μέχρι τώρα ανενεργό και ενεργοποιήθηκε προκαλώντας τον συγκεκριμένο σεισμό.