Την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, επισκέφθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

«Η αστυνομία δεν είναι απέναντι από την κοινωνία. Είναι μαζί με την κοινωνία. Βαδίζουμε παράλληλα και είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τον πολίτη. Όσοι δεν πιστεύουν ότι εξυπηρετούν τον πολίτη δεν έχουν θέση στην ΕΛ.ΑΣ» δήλωσε ο Κικίλιας μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπογραμμίζοντας πως «εμείς θέλουμε μία Αστυνομία που να λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα το όφελος του πολίτη και πάντα με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας.

»Μία σύγχρονη και αποτελεσματική Αστυνομία, που επιτελεί στο ακέραιο το καθήκον της, κερδίζει το σεβασμό και την αγάπη των πολιτών, κάτι που αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για την καλύτερη λειτουργία της».

Ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με την ηγεσία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν θέματα που έχουν σχέση με τη στελέχωση και την εγκληματικότητα στην περιοχή ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ στον μετασχηματισμό των φυλακών Δομοκού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

«Θα είναι οι μοναδικές φυλακές στις οποίες θα έχει εμπλοκή η αστυνομία. ‘Αλλωστε εκεί θα λειτουργεί ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα…» είπε χαρακτηριστικά αποφεύγοντας οποιαδήποτε ανακοίνωση για την μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή πράγμα το οποίο ζητούν επίμονα τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών.

Σε συνάντηση με αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας για μια ακόμη φορά επαναπροσδιόρισε το ρόλο της αστυνομίας και τη σχέση της με την κοινωνία, ζητώντας από τους αστυνομικούς να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Λίγο αργότερα όμως άκουσε τους συνδικαλιστές να εκφράζουν παράπονα και για τη μειωμένη στελέχωση των αστυνομικών δυνάμεων και για την ανισοκατανομή του προσωπικού.

Μάλιστα οι συνδικαλιστές υπογράμμισαν πως ένα μεγάλο τμήμα της αστυνομικής δύναμης βρίσκεται στα γραφεία με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζεται η εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κικίλιας ζήτησε επιπλέον διευκρινίσεις υποσχόμενος ότι θα ερευνήσει συνολικά το θέμα.

Σε υπόμνημα που παρέδωσαν οι αστυνομικοί στον κ. Κικίλια επανέρχονται στα θέματα υλικοτεχνικής υποδομής που όπως σημειώνουν «επιδρούν στην αποτελεσματικότητα των αστυνομικών δυνάμεων».

Θέτουν επίσης ζητήματα που έχουν σχέση με το τροχαίο υλικό που χρησιμοποιούν, με το ανθρώπινο δυναμικό που δεν υπάρχει όχι μόνο στα περιφερειακά τμήματα αλλά ακόμη και μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις ανάγκες που αποτυπώνονται τόσο σε επίπεδο Φθιώτιδος όσο και σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Κικίλιας μετά τη Λαμία μετέβη στα Καμμένα Βούρλα, όπου επισκέφθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.