Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης θα οδηγηθεί ο 34χρονος κτηνοτρόφος ο οποίος εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμών και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), στην Κοζάνη, κρατώντας κυνηγετικό όπλο.

Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο 34χρονος υποχρέωσε τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν, χωρίς να τους απειλήσει, ενώ αυτός παρέμεινε στον χώρο, επικαλούμενος οικονομικές απαιτήσεις που είχε από τον Οργανισμό.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα και ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα αποτελούμενη από διαπραγματευτή και ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ειδικός διαπραγματευτής κατάφερε τελικά να πείσει τον 34χρονο να παραδοθεί, διασφαλίζοντας πλήρως τη σωματική του ακεραιότητα.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της υπηρεσίας Βασιλική Κουτσογεωργοπούλου, οι εργαζόμενοι γνώριζαν τον κτηνοτρόφο, ο οποίος είχε έρθει επανειλημμένως στα γραφεία, διεκδικώντας εξισωτική αποζημίωση.

«Ομως», διευκρίνισε η Βασ. Κουτσογεωργοπούλου, «δεν είχε υποβάλει εμπρόθεσμα κάποιες δηλώσεις που απαιτούνταν για πληρωμή και, παράλληλα, αντιμετώπιζε και άλλα οικονομικά προβλήματα».

«Δεν περίμενε δηλαδή αποζημίωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ» διευκρίνισε η προϊσταμένη της υπηρεσίας.