Ανοίγματα προς κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας προσπάθειάς του για διαμόρφωση αντικυβερνητικού μετώπου. Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα έχει για τον λόγο αυτόν σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, με κυρίαρχα τα θέματα της αξιολόγησης και του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Επίθεση εξαπέλυσε χθες και ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

«Η κυβέρνηση, αφού πρώτα με τις μνημονιακές πολιτικές της οδήγησε τον λαό στην ανεργία, τη φτώχεια, τη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση και την απελπισία, έρχεται εκ των υστέρων με ψίχουλα κρατικής φιλανθρωπίας δήθεν να επουλώσει κάποιες από τις κοινωνικές και οικονομικές πληγές που η ίδια δημιούργησε» δήλωσε ο κ. Στρατούλης.

Συνεχίζονται στο μεταξύ στην Κουμουνδούρου οι διεργασίες για την ολοκλήρωση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Η πρώτη επεξεργασία που έχει γίνει από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να βρεθεί στο επίκεντρο των διαφόρων οργάνων του κόμματος με στόχο μετά τα μέσα Αυγούστου να υπάρξει κατάληξη. Το χρονοδιάγραμμα αυτό τίθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι δεν αποκλείει –όπως καταγράφεται και σε συχνές δηλώσεις στελεχών του –πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο.