Σοκ προκαλεί η ομολογία ενός 22χρονου ότι την Κυριακή του Πάσχα σκότωσε μία 41χρονη άστεγη στη Γλυφάδα, «για να την προσφέρει θυσία στον Σατανά».

Το θύμα, η Ειρήνη Τσάβαρη, ήταν άστεγη τους τελευταίους μήνες και περιφερόταν σε ένα παρκάκι της Γλυφάδας, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο δράστης ανέφερε στις αστυνομικές Αρχές ότι σχεδίαζε να κάνει νέα θυσία «για χάρη του σατανά» -όπως είπε- στο θερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Ιουνίου, που αποτελεί ημέρα εορτασμού για τους σατανιστές.

Στην απολογία του ο δράστης, ομολόγησε ότι έσπασε το κεφάλι του θύματος με πέτρα. Στη συνέχεια, έκοψε το χέρι του και με το αίμα του έγραψε τον αριθμό 666, έναν ανάποδο σταυρό και ένα ακόμα ακαθόριστο σχήμα σε ένα παγκάκι στο σημείο του φόνου.

Από τις έρευνες των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε μέσα σε κάδο απορριμμάτων παρακείμενης οδού και σε απόσταση 90 μέτρων περίπου από τη συγκεκριμένη πλατεία, μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών με ίχνη αίματος, μέσα στην οποία, μεταξύ άλλων, υπήρχε και πέτρα επίσης με ίχνη αίματος.

Οι έρευνες της αστυνομίας εστιάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας και επικεντρώθηκαν στην αναζήτηση ατόμου ή/και ατόμων με συγκεκριμένο «προφίλ» και χαρακτηριστικά, όπως θρησκευτικές πεποιθήσεις, ψυχολογικές ιδιαιτερότητες, αποκλίνουσες συμπεριφορές κ.ά.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εντοπίστηκαν συνομιλίες άγνωστου ατόμου, οι οποίες περιείχαν στοιχεία δηλωτικά της διάπραξης του εγκλήματος.

Υστερα από εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες, που εξελίχθηκαν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Γλυφάδα.

Κατά τη σύλληψη του δράστη, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη και στο σπίτι του ποσότητα κάνναβης περίπου 165 γραμμαρίων.

Ο 22χρονος συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η μεθοδολογία του δράστη θυμίζει πολύ έναν από τους φόνους, που είχε διαπράξει ένας από τους «σατανιστές της Παλλήνης», ο Ασημάκης Κατσούλας πριν από 21 χρόνια, όταν είχε σκοτώσει την 28χρονη τότε, Γαρυφαλλιά Γιούργα.