Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας βρίσκονται πλέον τρεις από τους πέντε κρατούμενους, οι οποίοι απέδρασαν τα ξημερώματα της Κυριακής από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου.

Πρόκειται για τρεις έλληνες Ρομά, έναν 21χρονο, έναν 17χρονο και έναν 14χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών, στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες, για τον εντοπισμό του 25χρονου έλληνα και ενός 27χρονου υπηκόου Πακιστάν.

Αμέσως μετά την απόδραση των πέντε κρατουμένων, αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να ερευνούν την ευρύτερη περιοχή γύρω από το Πύργο, αφού εκτιμούσαν, βάσει των στοιχείων που είχαν, ότι οι δραπέτες θα είχαν βρει καταφύγιο, κάπου εκεί κοντά.

Πρώτοι συνελήφθησαν ο 21χρονος και ο 17χρονος, ενώ τις απογευματινές ώρες συνελήφθη και ο 14χρονος.

Οι τέσσερις έλληνες είχαν συλληφθεί και κρατούνταν για διάφορα ποινικά αδικήματα, ενώ ο 27χρονος Πακιστανός, κρατείτο για διοικητική απέλαση.

Όσον αφορά τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν τα ξημερώματα υπηρεσία στο Α.Τ Πύργου, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο σκοπός κρατητηρίων, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Επίσης, σε βάρος δύο αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πέντε κρατούμενοι, ζήτησαν περίπου στη 1.00 τα ξημερώματα να πάνε στην τουαλέτα.

Οι αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία, αφού πρώτα ασφάλισαν όλες τις εξωτερικές πόρτες, όπως προβλέπεται, επέτρεψαν στους κρατούμενους να πάνε στην τουαλέτα.

Εκεί όμως οι νεαροί, κατάφεραν να παραβιάσουν τοεξωτερικό παράθυρο, με την βοήθεια μιας μεταλλικής ράβδου,την οποία είχαν αφαιρέσει από τον χώρο των κρατητηρίων.

Ως αντιπερισπασμός χρησιμοποιήθηκε η λιποθυμίαμιας γυναίκας που βρισκόταν εκτός του χώρου των κρατητηρίων, στην οποία οι αστυνομικοί έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ηταν ακριβώς η στιγμή, που ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, μέσα από τον χώρο των κρατητηρίων: οι αστυνομικοί, μπαίνοντας μέσα διαπίστωσαν ότι οι πέντε κρατούμενοι είχαν εξαφανιστεί, βγαίνοντας από το παράθυρο και υπερπηδώντας στη συνέχεια το φράχτη του προαύλιου χώρου.