Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – που μάλιστα θα ξεπεράσουν τις 14.000 μέσα στο 2014 – ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

Τη μερίδα του λέοντος αποσπά το υπουργείοΟικονομικών με 2.139 προσλήψεις και ακολουθούν, όπως μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το Mega, το υπουργείοΥγείας με 2.000 προσλήψεις, τοΕργασίας με 1.493 προσλήψεις, το Δημόσιας Τάξηςμε 1.120 προσλήψεις και τοΕθνικής Άμυνας με 1.119 προσλήψεις.

Αντιθέτως, καμία πρόσληψη δεν θα γίνει στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Μακεδονίας – Θράκης.

Ήδη, στο ΑΣΕΠ έχουν φθάσει οι πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών, τις εφορίες και την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες για προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, με αιχμή την κάλυψη των ΜΕΘ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους μηχανισμούς καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, με βάση την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση» ο αριθμός προσλήψεων για το σύνολο του δημόσιου τομέα θα φτάσει τις 14.165, εκ των οποίων οι 13.583 αφορούν τον στενό δημόσιο τομέα καιΟι 582 τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι νέες προσλήψεις θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2014 και θα γίνουν με τον σχεδιασμό και τον έλεγχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.