Την τιμωρία και των δύο κατηγορουμένων, Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου, για την δολοφονία του 27χρονου Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, εισηγήθηκε την Πέμπτη η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ζητώντας την ενοχή τους.

«Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έπληξαν το θύμα με επτά μαχαιριές. Συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου, αλλοδαπού άνδρα και δη Πακιστανού» τόνισε η εισαγγελέας επισημαίνοντας ότι «οι δράστες από την αρχή ήταν αποφασισμένοι».

Και όταν έφτασε η ώρα να ζυγίσει τα υπερασπιστικά επιχειρήματα των κατηγορουμένων περί διένεξης με το θύμα τα απέρριψε τονίζοντας ότι αυτά «δεν αντέχουν στη λογική».

«Μετά την πράξη τους απομακρύνθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος ατάραχοι, χωρίς να είναι ταραγμένοι ή συγκλονισμένοι. Δεν πήγαν προς τα σπίτια τους, αλλά κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να να κάνουν το γύρο του θριάμβου. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ηρεμία και η ψυχραιμία που αντιμετώπισαν το συμβάν» πρόσθεσε η εισαγγελική λειτουργός.

Απευθυνόμενη μάλιστα στους ενόρκους της έδρας, που εκπροσωπούν την κοινωνία και σήμερα φέρουν την ιδιότητα του δικαστή, ζήτησε να καταδικάσουν την πράξη, όπως «η κοινωνία στην Ελλάδα, με τις αξίες που έχουν γαλουχηθεί τα παιδιά και οι νέοι θα καταδικάζει κάθε έγκλημα που έχει σαν κίνητρο τη διαφορετικότητα».