Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων Κούρδων οι οποίοι συνελήφθησαν στις 10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, έχοντας στην κατοχή τους οπλισμό και εκρηκτικές ύλες.

Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, το DNA δύο εξ αυτών, του Bayir Cengiz και του Tekin Huseyin, ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε σε υποπολυβόλο το οποίο βρέθηκε στις 10 Φεβρουαρίου σε διαμέρισμα στο Γκύζη.

Επίσης, δακτυλικό αποτύπωμα του Bayir Cengiz ανιχνεύτηκε στο Καλάσνικοφ που κατασχέθηκε στην ίδια υπόθεση.

Επιπλέον, DNA 34χρονου υπηκόου Τουρκίας που είχε συλληφθεί στην υπόθεση της Χίου ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε σε πιστόλι και γεμιστήρα που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα στου Γκύζη.

Δείτε τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της:

α) συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής όπλων, εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατικής οργάνωσης, τελεσθείσα από κοινού,

β) τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, μηχανισμών, βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και σε άνθρωπο, τελεσθείσα από κοινού,

γ) τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων διακεκριμένης κατοχής πολεμικού τυφεκίου, πολυβόλων, πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεση τους σε τρίτους για τη διάπραξη κακουργήματος ή τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, τελεσθείσα από κοινού,

δ) πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα από κοινού και

ε) παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών (σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη), αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τη δραστηριότητα των παραπάνω ατόμων ή την ενοικίαση από αυτούς διαμερίσματος, αποθήκης ή άλλων οικημάτων ή οχημάτων κ.λπ. παρακαλείται να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.