Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία με χιόνια και βροχές που πλήττει την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.

Από τις 10.30 το βράδυ της Τρίτης, μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία Αττικής.

Επίσης, λόγω των χιονοπτώσεων με δυσκολία και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στην ορεινή Κορινθία.

Ειδικότερα, μόνο με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία, στο δρόμο από Γκούρα προς Δερβένι, Λυκουριά και Κιάτο, από το 22ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων και από το 1ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Τρικάλων – Καρυάς.

Στην Αττικήη Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 700 κλήσεις για πεσμένα δέντρα και περίπου 70 συνεργεία κινητοποιήθηκαν προκειμένου να απομακρυνθούν τα δέντρα από τους δρόμους.

Ενα από τα δένδρα έπεσε – περίπου στη 1:30 το μεσημέρι – στην οδό Σταδίου, μπροστά από το υπουργείο Εργασίας και από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Ελαφρά ευτυχώς τραυματίστηκε ένας 37χρονος μοτοσικλετιστής των ΕΛΤΑ, που περνούσε από το σημείο και διακομίστηκε προληπτικά στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Μια οδηγός γλίτωσε την τελευταία στιγμή, με ελαφρές ζημιές μόνο, στο αυτοκίνητό της.

Η οδός Σταδίου έκλεισε για αρκετή ώρα, μέχρι να κόψουν οι πυροσβέστες το πεσμένο δένδρο και να το απομακρύνουν. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Εξαιτίας των πεσμένων δέντρων, διακόπηκε το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων και σε τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Μενίδι (το δέντρο είχει πέσει στον αριθμό 277), στην οδό Χαλκίδας στα Πατήσια και στον Πειραιά, στην οδό 34ου Συντάγματος Πεζικού (στο ρεύμα προς Σκυλίτση, στο ύψος της Ελ.Βενιζέλου).

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μερικές ώρες αργότερα στο Μενίδι και στα Πατήσια.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν, επίσης, από το πρωί σε αρκετές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια. Οι βλάβες οφείλονται κυρίως, σε πτώση δένδρων στα καλώδια του δικτύου.

Προβλήματα σημειώνονται -ήδη από την Κυριακή- στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν στα ανατολικά τοπικά τα 9 με 10 Μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για την Αίγινα.

Πάντως το Blue Star Paros έφυγε κανονικά στις 7.25 για Νάξο, Ιο, Σαντορίνη, όπως και το Blue Star Ithaki με προορισμό Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Από τη Ραφήνα δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του Superferry ΙΙ στις 07:50 για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο και ακυρώθηκε το δρομολόγιο Μαρμάρι-Ραφήνα στις 8 το πρωί.

Από το Λαύριο δεν πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι τη Τζιά.

Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλος – Σποράδες, Καβάλα – Πρίνος και Θάσος – Κεραμωτή.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν είναι απαραίτητο πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Κλειστό παρέμεινε για δεύτερη μέρα και το πορθμείο στο Ρίο – Αντίρριο.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Εκτός από τα μποφόρ, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» σε όλη τη χώρα , με χιόνια στα ορεινά, καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες κυρίως στη νότιο Ελλάδα, στην Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει.

Σταδιακά από το απόγευμα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενίσουν, αλλά οι θερμοκρασίες στα ανατολικά της χώρας θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.