Ελαφρά διαφοροποιημένη εικόνα για τη σχέση του πολυτραυματία Αλέξανδρου Γέροντα με τη Χρυσή Αυγή έδωσε τη Δευτέρα ο πατέρας του σε σύγκριση με τα όσα είπε σε διάφορες δηλώσεις της προς τα μέσα ενημέρωσης η μητέρα του θύματος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Ροβέρτος Γέροντας δήλωσε πως ο 29χρονος γιος του ήταν μέλος της ομάδας περιφρούρησης των γραφείων της τοπικής οργάνωσης βορείων προαστίων της Χρυσής Αυγής κατά τις εκδηλώσεις, ενώ αποκάλυψε πως έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο ίδιος τον είχε συμβουλεύσει να μην πηγαίνει πλέον εκεί. Το Σάββατο η μητέρα του Αλέξανδρου Γέροντα, Ολγα, είχε πει ότι ο γιος της «δεν ήταν ένθερμος οπαδός της Χρυσής Αυγής, αλλά του άρεσαν οι «αντιλήψεις» της οργάνωσης».

Τη Δευτέρα ο Ροβέρτος Γέροντας μίλησε για το γιο του και το αιματηρό συμβάν της Παρασκευής. «Κάθονταν εκεί στη γωνία και αστειεύονταν για περίπου μία ώρα. Απλά πρόσεχαν ποιος θα μπει μέσα, δεν περίμεναν ότι θα γινόταν απέξω τέτοια ένοπλη επίθεση, αλλιώς δεν θα ήταν εκτεθειμένοι με αυτό τον τρόπο».

Ο ίδιος προσέθεσε: «Επειτα από τη δολοφονία του Φύσσα του είχα πει να μην πηγαίνει. Και δεν πήγε τον πρώτο καιρό. Είχα πάει στα γραφεία και είχα δει ότι ο καθένας θα μπορούσε να σκοτώσει κόσμο εκεί. Δεν είχαν προβολείς, ούτε προστασία», είπε ο Ροβέρτος Γέροντας μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Περιέγραψε το νγιο του σαν ένα παιδί που «δεν είχε κάνει ποτέ κακό σε κανέναν», ενώ για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή ανέφερε πως «δεν έκανε ακρότητες, ποτέ δεν είχε πάει σε μακελειό με ρόπαλα και σημαίες», ενώ πήγαινε τις Παρασκευές στις εκδηλώσεις που γίνονταν στα γραφεία στο Νέο Ηράκλειο.