Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι «οι δηλώσεις του τύπου «οι μολότοφ, οι μάσκες, τα καδρόνια ή τα κράνη είναι κάτι που ο καθένας έχει στο σπίτι του», δεν μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου μια απόλυτη άρνηση όλων των φαινομένων ανομίας που θα μας επέτρεπε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μια απόλυτη αποκατάσταση της νομιμότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας και σιγά σιγά σε ολόκληρη τη χώρα».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε επίσης: «Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια φάση μετάβασης και θα συνεχίσει να στρέφεται προς τη νομιμότητα. Λυπάμαι όταν βλέπω πισωγυρίσματα όπως αυτό που περιέγραψα και που με βάζουν σε ανησυχίες».

Η αναφορά αυτή του κ. Δένδια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος τόνισε ότι ο κ. Δένδιας έκανε ευθεία σύνδεση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία και προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την παραίτηση του υπουργού.

Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή «Ανατροπή»

Ένταση στη Βουλή

Σε κλίμα έντασης και οξύτατων φραστικών διαξιφισμών, ξεκίνησε σήμερα, στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, η ενημέρωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε από τον υπουργό «να ανακαλέσει τα όσα είπε στην τηλεοπτική εκπομπή, αλλιώς να παραιτηθεί».

Απαντώντας, ο υπουργός καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ πως παρερμηνεύει τα λεγόμενά του, ειδικά δε για τα επικριτικά σχόλια του κ. Λαφαζάνη είπε ότι «στερούνται λογικού συνειρμού».

Ο κ.Λαφαζάνης είχε πει πως ο υπουργός, με την συνέντευξή του, άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, επέκρινε δε και τις δηλώσεις Δένδια για τους δικαστές και «στάθηκε» σε μία φράση του υπουργού σύμφωνα με την οποία -όπως είπε ο βουλευτής- ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «είναι μεγάλο στοίχημα να καθαρίσουμε τα προβλήματα του 1974».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Ψυχάρης, ο οποίος πρότεινε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κρίνουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του υπουργού Δημόσιας Τάξης, να ακολουθήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία για πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του.

Ο κ. Δένδιας αρνήθηκε τις κατηγορίες που του προσήψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περί προβοκατόρικου ρόλου έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των δικαστών, διαβάζοντας μάλιστα ανακοινώσεις του κόμματος εναντίον δικαστών και δικαστικών αποφάσεων τις οποίες χαρακτήρισε «απρεπείς».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ενώ είχαν προηγηθεί έντονες αντεγκλήσεις με προσωπικές αναφορές ανάμεσα στους βουλευτές Στάθη Παναγούλη και Ανδρέα Ψυχάρη.

Παρέμβαση και από τον Κεδίκογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι ο υπουργός Νίκος Δένδιας έχει δεχθεί επιθέσεις και από τα δύο πολιτικά άκρα και τόνισε πως επομένως είναι βέβαιο ότι κάνει καλά τη δουλειά του.

«Όσο για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ας σταματήσει πρώτα τους βουλευτές του να απειλούν με λυντσάρισμα πολιτικούς αντιπάλους και μετά να μιλήσει για δημοκρατικές διαδικασίες» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.