Μόντι: «Ημασταν υπερβολικά απαιτητικοί»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2012 07:15 |
Μόντι: «Ημασταν υπερβολικά απαιτητικοί»

«Με την Ελλάδα ήμασταν υπερβολικά απαιτητικοί σε ό,τι αφορά τα χρονικά όρια που ετέθησαν», παραδέχτηκε ο τεχνοκράτης Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ενώ εύσημα απένειμε και ο παραδοσιακά αυστηρός απέναντι στη χώρα μας Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ, που ανέφερε πως «η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού».


Μιλώντας από το Μιλάνο με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου με θέμα την Ευρώπη και τη δημοκρατία, ο Μόντι επεσήμανε ότι στην Ελλάδα «απαιτήθηκε μέσα σε τρία χρόνια μια επανάσταση ηθική, νομική, κοινωνική», καθώς και η άμεση καταπολέμηση της φοροδιαφυγής της διαφθοράς. Οπως πιστεύει, για να επιτευχθούν ομαλά οι αλλαγές αυτές, κανονικά απαιτείται μια ολόκληρη γενιά.
Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας δεν παρέλειψε πάντως να ζητήσει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και «να κάνει η Ελλάδα και άλλες προσπάθειες». Με διπλωματικό τρόπο εξήρε επίσης τη στάση της Γερμανίας, αφού τα όσα πέτυχε η χώρα μας «είναι αποτέλεσμα του καλύτερου προϊόντος που εξάγει η Γερμανία, δηλαδή του ευρώ, και της κουλτούρας της σταθερότητας».