Συναντά αύριο τον Κάρολο Παπούλια

Επιμένει σε εκλογές ο Σαμαράς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2011 16:25 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 05/11/2011 18:13 |
Επιμένει σε εκλογές ο Σαμαράς

Εκλογές άμεσα ζήτησε με νεότερη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα του Σαββάτου. Κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι προσπάθεί να δεσμεύσει τους πάντες και ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ευτέλισε το Κοινοβούλιο. Ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει δεκτός αύριο στη μία το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμφανίστηκε έχοντας στο πλάι του τους αντιπροέδρους του κόμματος του Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα, είναι η ακόλουθη:

«Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, πριν λίγες μέρες να εξαγγείλει δημοψήφισμα, προκάλεσε τεράστια αναταραχή μέσα στην Ευρώπη, έκανε πολύ χειρότερη την κρίση μέσα στην Ελλάδα, πόλωσε επικίνδυνα τον Ελληνικό λαό και μπλόκαρε την 6η δόση του δανείου.
Η Νέα Δημοκρατία πήρε πρωτοβουλία αμέσως να αποκαταστήσει την τεράστια ζημιά και να αποσοβήσει τους ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Αυτό ήταν για μας καθήκον εθνικής αξιοπρέπειας και ευρωπαϊκής ευθύνης.
Διακηρύξαμε ότι αποδεχόμαστε τη νέα συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, την οποία έτσι κι αλλιώς την είχαμε από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσει «αναπόφευκτη».
Άλλωστε το κείμενο της 26ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα, ενώ περιλαμβάνει το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης.
Ενώ, λοιπόν, η χώρα είχε εξασφαλίσει τα χρήματα, ο κ. Παπανδρέου τα μπλόκαρε με την απόφασή του για δημοψήφισμα. Κι εμείς τα ξεμπλοκάραμε αποδεχόμενοι την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου…
Ταυτόχρονα, ζητήσαμε μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα σταθερότητας και να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, όπου ο ελληνικός λαός θα εκφράσει τη θέλησή του σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας. Στην κυβέρνηση αυτή δεν διεκδικήσαμε καμία θέση, μόνο να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει γίνει πια επικίνδυνος για τον τόπο.
Με την πρότασή μας αποκαθιστούσαμε την ηρεμία και διεθνώς και εσωτερικά. Η πρότασή μας χαιρετίστηκε απ’ όλους – και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, αλλά και μέσα στην Ελλάδα - ως θετική συμβολή.
Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου την χαρακτήρισε «πολύ θετική», αλλά λίγο αργότερα στο Βουλή την απέρριψε ως… «καταστροφική»! Την απέρριψε συνολικά και απροσχημάτιστα.
Εμείς την πρότασή μας την κάναμε. Κι αυτός έκλεισε τις πόρτες. Η πρότασή μας παραμένει στο τραπέζι. Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του.
Τελικώς, ούτε ο ίδιος παραιτήθηκε, ούτε για εκλογές δεσμεύτηκε, ούτε την οποιαδήποτε σύγκλιση διευκόλυνε. Αντίθετα, έθεσε ως όρο να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση μαζί με το σύνολο των νέων μέτρων που θα τη συνοδεύουν – πιθανώς σαν αυτά που έχουν διαλύσει την Οικονομία. Και μάλιστα με 180 ψήφους, πράγμα που κατά το Σύνταγμα παραπέμπει σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Δηλαδή κάθε φορά που εμείς πάμε να ανοίξουμε το δρόμο, η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου εφευρίσκει νέα εμπόδια και τον κλείνει.
Ζητούν τώρα να ψηφίσουμε μαζί με το «κούρεμα» και νέα μέτρα, που ακόμα δεν τα ξέρουν ούτε οι ίδιοι και πάντως δεν τα ξέρουμε εμείς. Δηλαδή θέλουν «λευκή επιταγή». Λευκή επιταγή δεν μπορεί κανένας να δώσει…
Και το ξεκαθαρίζω για μιαν ακόμα φορά: την ίδια οικονομική πολιτική που μας έφερε ως το σημερινό αδιέξοδο της ύφεσης, της μαζικής ανεργίας και της πλήρους αποτυχίας σε όλους τους στόχους, δεν την ψηφίζουμε.
Κάποιοι θέλουν, οπωσδήποτε να δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα. Εμείς προσπαθούμε να της λύσουμε τα χέρια…
Θα εξακολουθήσω όλες τις προσπάθειες για να ξεπεραστούν οι ανησυχίες στο εξωτερικό και να για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο εσωτερικό.
Δηλώνω και πάλι και στέλνω παντού το μήνυμα – και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη: Την απόφαση για το «κούρεμα» τη δεχόμαστε. Τους στόχους της σύγκλισης τους αποδεχόμαστε. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε επίσης. Όπως ακριβώς έκανε πριν από τις εκλογές και ο σημερινός Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο οποίος τότε ήταν στην Αντιπολίτευση.
Υπάρχουν, βέβαια, και πολιτικές που δεν δουλεύουν, που έχουν αντίθετα αποτελέσματα, και που θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να αλλάξουν για να δουλέψει το πρόγραμμα και για να πιάσουμε τους στόχους μας.
Εμείς συμβάλαμε να αποκατασταθεί η σταθερότητα και μέσα στην Ελλάδα και έξω…
Ο κ. Παπανδρέου χθες ευτέλισε το Κοινοβούλιο:
--Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του για να… παραιτηθεί!
Και τελικώς δεν παραιτήθηκε. Ακόμα τουλάχιστον…
--Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του, για να την αλλάξει με άλλη. Που τελικώς θα καταλήξει να είναι ίδια, όπως φαίνεται...
-- Χθες ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην τωρινή κυβέρνηση, κάνοντας προγραμματικές εξαγγελίες για την επόμενη, που όμως ακόμα… δεν υπάρχει!
Και από αυτά που εξήγγειλε, δεν ετοιμάζει κυβέρνηση δύο ή τριών ή πέντε μηνών. Αυτά είναι εξαγγελίες τετραετίας…
Και πάντως, όλα αυτά δεν τιμούν την πολιτική ζωή του τόπου.

Χθες στη Βουλή, ζήτησε από τα νέα παιδιά να μείνουν στη χώρα και να δουλέψουν. Δεν μας είπε πού θα δουλέψουν; Με την πολιτική του έχει καταδικάσει τη χώρα σε γενικευμένη ανεργία, σε απογοήτευση, σε απόγνωση, σε κατάθλιψη…
Ζήτησε να τα «βρούμε» και να δημιουργήσουμε μακρόβια κυβέρνηση αρκετών μηνών. Να τα βρούμε πού; Και να τα βρούμε πώς; Μια τέτοια κυβέρνηση απαιτεί συμφωνία εφ’ όλης της ύλης.
Χθες ο κ. Παπανδρέου πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρέπει - εκτός από το νέο δάνειο, τις επόμενες δόσεις κλπ. – να διαχειριστεί και τα εξής, όπως ο ίδιος τα περιέγραψε:
-Το όνομα των Σκοπίων
-Τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο
-Τις αποκρατικοποιήσεις
-Την αξιοποίηση του πλούτου και της περιουσίας του ελληνικού λαού.
-Τα κοινοτικά κονδύλια
-Πολλές σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις
-Τις αλλαγές στις Τράπεζες.
Είναι δυνατόν, όλα αυτά να γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι δυνατόν να τα χειριστεί μια κυβέρνηση χωρίς εντολή και χωρίς νομιμοποίηση;
Πως μια τέτοια κυβέρνηση θα δεσμεύσει τις τύχες της χώρας για δεκαετίες; Όλα θα κρέμονται, κάθε στιγμή, από μια κλωστή.
Κι αν η κυβέρνηση αυτή διαρκέσει μερικούς μήνες, θα έχουμε, επί πλέον, μια πολύ μακρά προεκλογική περίοδο. Που είναι ό,τι χειρότερο…

Ο κ. Παπανδρέου δεν ψάχνει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.
Προσπαθεί να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες επιλογές του.
Όμως ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση. Με ισχυρή εντολή και ισχυρή νομιμοποίηση από το λαό.
Γιατί κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να σταθεί και να επιτύχει, αν δεν έχει την έγκριση και τη στήριξη του λαού.
Γι’ αυτό και επιμένουμε σε άμεσες εκλογές.
Ήλθε και μας είπε χθες, ότι είναι τάχα «επικίνδυνες» οι άμεσες εκλογές κι ότι δεν υπάρχει χρόνος…
Όμως υπήρχε χρόνος για να κάνει δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου, με ένα κρίσιμο ερώτημα που θα τίναζε τα πάντα στον αέρα: την ίδια την παραμονή της χώρας στο ευρώ…
Αλλά δεν υπάρχει χρόνος, για τον κ. Παπανδρέου, να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, δηλαδή λύση ομαλότητας!
Κατά αυτόν, όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και τα πιο τυχοδιωκτικά, εκτός από ένα: εκλογές.
Εμείς ζητάμε πλέον μόνο ένα πράγμα. Στροφή στην ομαλότητα: Εκλογές!
Για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, να αποκαταστήσουμε την εικόνα της, και να οδηγηθούμε όσο πιο γρήγορα έξω απ’ αυτόν τον εφιάλτη
».31
ΛΙΑΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ
07/11/2011 11:08
Η Μεσσηνία είναι πολύ εύφορο μέρος όλο και κάτι θα υπάρχει σε σταφύλια ή πορτοκάλια ή ελιές... τι περιμένει;;;;;;
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Κ.
07/11/2011 10:57
Εϊναι τουλάχιστον ΓΕΛΟΙΑ η κατάσταση στην Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει η έννοια δημοκρατία. Δε σεβόμαστε το τι θέλουν οι πολλοί, αλλά πρέπει να επιβάλουμε με οποιονδήποτε τρόπο την γνώμη μας. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δυσκολα και μόνο με ένα θαύμα θα γλυτώσουμε την χρεωκοπία. Ίσως και να μην μας αξίζει να τη γλυτώσουμε. Η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δε νομίζω ότι έχει και πολύ μεγάλη σημασία, όσο η κόντρα Ευρώ - Δραχμή, ΕΕ ή έξοδος από ΕΕ. Το να συνεχίσουμε στην ΕΕ είναι επιλογή και υπό αυτή την έννοια, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ στην υπογραφή του πρώτου μνημονίου να γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δημοψήφισμα. Αν αποφισίσουμε ότι θα γίνει τελικά η προσπάθεια αποφυγής στης χρεωκοπίας, θα πρέπει ΟΛΟΙ να βάλουμε πλάτες, όσο αιματηρές και αν είναι οι θυσίες μας. Πρέπει να επανεξεταστούν οι έννοιες συνδικαλισμός, διαδήλωση, φοροδιαφυγή και πολλές άλλες. Βέβαια, δεν φαίνεται αυτό να είναι εύκολο. Πρέπει να γίνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Μπορούν να γίνουν ?
Απελπις-μένος
07/11/2011 01:26
Πάντως τα 2 μεγάλα κόματα είναι ισοπαλία ως προς ένα θέμα. Εχουν το καθένα τον Ιζνογκουντ του που λυσάει εδώ και χρόνια για να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη! Το μεν κυβερνόν το ν Βνιζέλο του, το δε άλλο (ΝΔ) τον Σαμαρά του! Για την πατρίδα μου εύχομαι να μην τα καταφέρει κανένας απο τους 2...
Γιώργος Καραμήτσος
06/11/2011 16:18
Ο Αντωνάκης, στηριζόμενος στη αιώνια συνεργασία του Κ.Κ.Ε, στήλωσε τα ποδάρια του και λέεει να φύγει ο Παπανδρέου, γιατί δεν ανέχεται ο συμφοιτητής του, μετανάστης τότε, να είναι κατά πολύ ανώτερός του, τόσο στην πολιτική όσο και στο νου. Το θέμα είναι στην Ν.Δ. που ανέχεται τον προδότη που έρριξε τον Μητσοτάκη. Πως να εμπιστευτείς έναν που δεν έχει ιερό και όσιο, αφού λέει πως έχει την μαγική συνταγή και δεν την έλεγε στον καημένο Κ.Καραμανλή. ΄Αρα, τον έρριξε κι` αυτόν. ΄Αχ κούνια που σας κούναγε!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
06/11/2011 13:45
Eκλογές τώρα, σημαίνει με βεβαιότητα χρεοκοπία της χώρας! Δεν καταλαβαίνει ο άθλιος ότι, ζητώντας εκλογές, ζητάει την χρεοκοπία της χώρας; Εκλογές βέβαια ζητάει και το ΚΚΕ! Όμως αυτό, συνειδητά θέλει την χρεοκοπία της χώρας, μπάς και μπορέσει στην αναμπουμπούλα ν'αρπάξει την εξουσία! Και εσύ την αναμπουμπύλα επιδιώκεις Αντωνάκη;
ολανδα
06/11/2011 11:32
κακωμαθιμενο παιδι οΣαμαρας
ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΒΡΑΝΟΣ
06/11/2011 10:21
Ο κ. Σαμαράς είναι ο τελευταίος που δικαιούται να θέλει να επιβάλει προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα συνεργαστεί το κόμμα του με την κυβέρνηση. Δεν του ζήτησε κανένας πολίτης να κυβερνήσει τη χώρα. Η χώρα βρίσκετε σε μεγάλο κίνδυνο και πρέπει δίχως δεύτερη σκέψη να ανταποκριθεί, με την ιδιότητα του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μόνο. Ούτε ο ίδιος δεν έχει εκλεγεί από τον λαό Ούτε το κόμμα του και με βάσει τις δημοσκοπήσεις, συγκεντρώνει ποσοστό που δηλώνει ότι θα μπορούσε να κυβερνήσει τον τόπο. Το κόμμα του έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για το χρέος Η εμμονή του σε εκλογές, ενώ γνωρίζει ότι δεν υπάρχει χρόνος, ενώ κινδυνεύει η χώρα και ό λαός αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρει ούτε η χώρα ούτε ο λαός. Τι τον ενδιαφέρει?
Nois Alleris
06/11/2011 03:37
Kόλλησε το γραμμόφωνο....
Βαγγέλης Μ.
06/11/2011 01:34
Ας πει κάποιος στον κύριο Σαμαρά ότι δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό μέλλον του, όπως και του κύριου Παπανδρέου. Το γεγονός ότι δεν θέλουμε τον ΓΑΠ πρωθυπουργό αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι θέλουμε αυτόν για να το παίξει σωτήρας μας. Ακόμη και εκλογές να γίνουν σιγά μην δώσουν πλειοψηφία στην ΝΔ. Έχουμε μνήμη κύριε Σαμαρά για την ΝΔ πριν 24 μήνες σφυροκοπήθηκε με 10% διαφορά. Βρείτε τα πριν διαγραφείτε όλοι από τον χάρτη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NEMESIS
05/11/2011 23:24
Μάλιστα κύριε Σαμαρά!! Βιάζεστε να κυβερνήσετε , μα για να κάνετε τι ακριβώς? Α.....ναι...ξέχασα προς στιγμήν , μα για να....."επαναδιαπραγματευτείτε"!!!! Εάν τα πράγματα δεν ήσαν τόσο σοβαρά θα ήταν απολύτως γελοία τό ίδιο και οι πρωταγωνιστές τους αλλά και αυτοί που έχουν την αφέλεια να πιστεύουν ότι όλα τα προβλήματα στην ζωή είναι απλά στην επίλυσή τους. Το απλό στην ζωή -σημειωτέων δε- δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολο.
Constantine Ferreo
05/11/2011 22:42
με αυτον τον συνεχωμενα επαναλαμβανομενο χαβα του κομματος σας, κυριοι, μας δημιουργητε την απορια.....ποιος ειναι ο γαιδαρος....και ποιο το σαμαρι .....
γ.κ.
05/11/2011 21:49
"... Στροφή στην ομαλότητα..."? ποια ομαλοτητα? με τα δανεικα?
Nikos
05/11/2011 20:37
Τοσο πολυ θελεις τον τιτλο του πρωθυπουργου??? Αντε βρειτε τα επιτελους μπας και διορθωσετε ολοι μαζι το χαλι που εχουν δημιουργησει τα κομματα σας!
Ηφαιστίωνας
05/11/2011 20:31
Μήπως θυμάσαι τον εκλογικό... χαβά του ΓΑΠ τον Οκτώβριο του 2009; Άντε λοιπόν τώρα για άλλη μιά φορά να σε δέσει χειροπόδαρα. Στήριξέ τον!!
Δημήτρης
05/11/2011 20:11
Συγχαρητήρια κ.Παναγιώτη για την άποψή σας... Με βρίσκει 100% σύμφωνο.
Βουδρισλής Αθανάσιος
05/11/2011 19:36
H άκαμπτη θέση του Σαμαρά τον έθεσε εκτός δυνατότητας παρέμβασης. Επέτρεψε την παραμονή ως κυρίαρχου του παιχνιδιού αντι αποδιοπομπαίο, τον Παπανδρέου. Εφόσον εκπληρώνεται ο βασικότερος σκοπός, που είναι η παραίτηση του πρωθυπουργού, θα έπρεπε ο Σαμαρας να δείξη ευκαμψία προκειμένου να διαμορφώσει εκ των ένδον, το νέο κυβερνητικό σχήμα με τρόπο που να προσεγγίζει την δική του αρχική πρόταση. Επέδειξε ισχυρογνομωσύνη εμφανίζοντας την πρότασή του σαν τελεσίγραφο, ενώ στερείται την δυνατότητα να την επιβάλει. Βοήθησε τον Παπανδρέου να παραμείνη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αντί να καταρρεύσει και προφανως θα μετέχει στις επόμενες εκλογές. Συγχαρητήρια......
E.P.
05/11/2011 19:14
Κύριε Σαμαρά τί θα κάνετε εσείς διαφορετικά απο ότι θα κάνει ή ήδη έκανε ο κύριος Παπανδρέου Μόνο αλαγή της κυβέρνησης δεν ωφελεί σε τίποτε. Την χώρα δεν την κατέστρεψε η κυβέρνηση τώρα με τα μέτρα κατά της κρισης αλλά όλες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που την οδήγησαν στην σημερινή αθλιότητα. Εσείς καλύτερα να μην μιλάτε. Εξαφανιστείτε όλλοι σας απο τα μάτια μας. Αρκετά πιά!
Γεωργιος
05/11/2011 19:12
Τη θα μας κανουν οι εκλογες κυριε Σαμαρα; (μια απο τα ιδια!!) Οσες Κυβερνησεις και να αλλαξομε τα ιδια αποτελεσματα θα εχομε!! Θα πρεπει να αλλαξομε της συνηθειες μας κυριε Σαμαρα, για το καλο της Ελλαδος!!!!!!!
Γ. Ζορμπάς
05/11/2011 18:38
"Άλλωστε το κείμενο της 26ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα, ενώ περιλαμβάνει το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης. " "Αντίθετα, έθεσε ως όρο να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση μαζί με το σύνολο των νέων μέτρων που θα τη συνοδεύουν" Τελικά τι κατάλαβε ο Αντωνάκης για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, έχει νέα μέτρα ή μόνο ευρουλάκια (6η δόση)? Και η λύση που προτείνει πρός τρόικα και εσωτερικό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η λύση αλλά Portugal.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
05/11/2011 18:20
Γιατί δεν βγάζουν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα υποψηφίους για πρωθυπουργό και υπουργούς, να μπουν σε ένα ΚΟΙΝΟ ψηφοδέλτιο και να ψηφίσει ο λαός μια κυβέρνηση συνεργασίας; Έτσι και λαϊκή εντολή θα έχουν και η δημοκρατία θα λειτουργήσει και από το αδιέξοδο της κομματικής ασυνεννοησίας θα τους βγάλουμε...
ΕΘΠ
05/11/2011 17:52
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να ανατρέψει τον κ. Σαμαρά με συνοπτικές διαδικασίες διότι αν χρεωκοπήσουμε ο λαός θα τους πάρει με τις πέτρες. Έλεος!
Μίλτος Ρυζιώτης
05/11/2011 17:50
Σαμαράς - Παπανδρέου : 2-0 Παπανδρέου - Κοινοβουλευτική ΠΑΣΟΚ: 1-0 Ελλάδα-Πολιτισμός: 0-10 Συμπέρασμα: Η ιστορία δείχνει ότι οι Έλληνες δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Περιμένετε να τα βρουν αυτοί οι δύο επειδή το λένε οι Ευρωπαίοι. Μάλλον οι τελευταίοι δεν διαβάζουν καλά την ιστορία μας. Άμα μπορούν να δρομολογήσουν στο παρασκήνιο καταστάσεις ας το κάνουν. Αλλιώς δεν τους χρειαζόμαστε, θα ματώσουμε και πάλι όπως τόσες φορές στην Ιστορία μας. Φοβάται κανείς...Θα χάσουμε πολλά αλλά θα κερδίσουμε περισσότερα.
Κώστας Λέκκας
05/11/2011 17:50
Είναι πράγματι τραγικό, όλα αυτά τα χρόνια βλέπαμε τις καταχρήσεις γύρω μας και δεν αντιδρούσαμε και τώρα καταλογίζουμε ευθύνες σε όλους τους άλλους... μόνο με την συμμετοχή μας και τον συστηματικό έλεγχο θα ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ τους πολιτικούς να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε την κοροϊδία και τις κενές περιεχομένου υποσχέσεις από σχεδόν όλες τις πολιτικές παρατάξεις...
Ε.Γ
05/11/2011 17:34
Κύριε Σαμαρά δεν έχετε αντιληφθεί ακόμα ότι έχετε γίνει εξίσου επικίνδυνος για τον τόπο?Έχετε από κοινού μερίδιο για τον εξευτελισμό της χώρας μας παγκοσμίως.Όλα κρέμονται σε μια κλωστή -όπως πολύ σωστά αντιλαμβάνεστε-αλλά ο καθένας το χαβά του. Πάντως ο Κος Μητσοτάκης δεν πρέπει να έχει παράπονο από την ζωή του , θα δει και τον Σαμαρά να γίνεται (?) πρωθυπουργός! Ε ρε γέλια που θα κάνουμε ...
Χαραλαμπος
05/11/2011 17:32
Ας υποθεσουμε οτι ο ανευθυνος Σαμαρας (Μπροκ) πιανει ενα 25% σε αυτες τις εκλογες, η Μπακογιανη ενα 2, η Βασω σπαει το ΠΑΣΟΚ και πιανει κι'αυτη ενα 5-6. Με 33% δεν φτιαχνεις κυβερνηση κυριε Σαμαρα εκτος εαν προσθεσεις και τους παλαιοημερολογιτες του ΚΚΕ και τους χειροδικες του Συριζα. Τοτε επιτελους μπορεις να χτισεις μια ευρεια πανσυντεχνιακη, αντιμνημονιακη συσπειρωση που να εγγυαται τα κεκτημενα με ενα νομισμα το οποια οχι ευρω, ουτε η δραχμουλα που ξερουμε δεν θα ειναι ...
ΒΜ
05/11/2011 17:29
Ανεύθυνη η στάση σας και έωλα τα επιχειρήματά σας κε Σαμαρά. Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί την άμεση συναίνεση με οποιουσδήποτε όρους. Άλλωστε ο λαός έχει κ΄ριση και αντίληψη και σε μελλοντικές εκλογές θα εκτιμήσει την πατριωτική στάση σας. Είμαι έκπληκτος από την αδυναμία σας να σκεφτείτε σε ορίζοντα πέραν των ολίγων ημερών. Τελικά δεν είστε κατάλληλος για πολiτικός ούτε για ηγέτης...
Alex
05/11/2011 17:04
Ο Σαμαράς νοιάζεται μόνο για την καρέκλα και τη χώρα τη γράφει στα παλιά του τα παπούτσια. Ζητάει εκλογές; Θα πάρει την απάντησή του σύντομα...
Periklis
05/11/2011 17:04
Σταματήστε να κατηγορείτε ο ένας τον άλλο και στρωθείτε στη δουλεία,παρουσιάστε στον κόσμο τα σχέδια σας και πέστε μας σε πόσο χρόνο υπολογίζετε να εφαρμοστούν. Έχουμε κουραστεί από γνώμες και λόγια
Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος
05/11/2011 16:56
Μία εκλογές και τρία ούζα παρακαλώ... Εκεί καταντήσαμε τις εκλογές κύριε Σαμαρά αλλά εσείς τον εκλογικό χαβά σας... Εκλογές έτσι και αλλιώς θα γίνουν αλλά εύχομαι ούτε με σας ούτε με τον κύριο Παπανδρέου... Εσείς σχολάσατε πριν αναλάβετε... Ο κύριος Παπανδρέου κάηκε στην προσπάθεια...
I. A.
05/11/2011 16:52
Δυστυχώς, υπερβολικά πιο επικίνδυνος o κ. Σαμαράς από οποιονδήποτε άλλον. Απαιτεί την πλήρη εξόντωση του αντιπάλου του για να μπορέσει να μείνει στην εξουσία περισσότερο χρόνο, εάν τελικά εκλεγεί ή απλώς βγάζει τα ψυχολογικά του απωθημένα; Εάν του ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης για την ψυχική οδύνη που του προξένησε τότε, μήπως λυπηθεί όλους εμάς τώρα;
Νικος
05/11/2011 16:40
Ο Παπανδρέου είναι ένας σύγχρονος ευρωπαίος πολιτικός, που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, είναι αντίθετος με έργα και λόγια στις οθωμανικές μας συνήθειες, που μας χρεοκόπησαν και θέλει να μας κάνει σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Ο Σαμαράς είναι ένας πολιτικός κοπής 1960, που μέσα στο συντηρητισμό του θέλει να μην αλλάξει τίποτα (και το Ζάππειο ΙΙ αυτό λέει), είναι υπέρ του ρουσφετιού (όπως κάθε δεξιός ηγέτης) και δεν πιστεύει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Έχουμε ανάγκη το Γιώργο να ηγηθεί κυβέρνησης εθνικής ενότητας και μακριάς πνοής (τουλάχιστον με τις εκλογές Οκτωβρίου 2013.)