Κορίτσια της «διπλανής πόρτας» είναι οι δύο μαθήτριες που ομολόγησαν ότι σκότωσαν 80χρονο συγχωριανό τους στην Κερκίνη Σερρών. Οπως ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους, μπήκαν στο σπίτι του με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα, συμφώνησαν μαζί του να τις θωπεύσει έναντι χρημάτων και όταν εκείνος αρνήθηκε να τα δώσει «προκαταβολικά», τον σκότωσαν με μαχαίρι.


Τα δύο κορίτσια υποστηρίζουν ότι επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τον 80χρονο το απόγευμα της Κυριακής με σκοπό να του αποσπάσουν την προσοχή και να κλέψουν χρήματα. Σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων, δεν τα κατάφεραν και επέστρεψαν λίγο αργότερα στο σπίτι του. Εκεί φέρονται να του υποσχέθηκαν ότι θα του επέτρεπαν να τις θωπεύσει, εφόσον τους έδινε χρήματα. Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα γείτονες άκουσαν φωνές από τον καβγά που ξέσπασε ανάμεσα στους τρεις και κατέληξε στη δολοφονία του 80χρονου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 16χρονη τον χτύπησε 15 φορές στο στήθος και την κοιλιά με ένα στιλέτο που είχε στην τσάντα της, ενώ η μικρότερη τον χτύπησε επίσης με ένα ξύλο.

«Τον άκουσα να φωνάζει βοήθεια και έτρεξα στο σπίτι του. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα, αλλά κάποιος την κλείδωσε από μέσα. Οταν κατάφερα να μπω από το παράθυρο, τον βρήκα μόνο του, νεκρό στον καναπέ», είπε στα «ΝΕΑ» ο γείτονας του θύματος Παντελής Ρουσκάκης, που αντίκρυσε πρώτος το πτώμα.

Τα δύο κορίτσια άρπαξαν το πορτοφόλι του 80χρονου που περιείχε 10 ευρώ και βγήκαν από άλλο παράθυρο. Κάτοικοι της Κερκίνης είδαν τις μαθήτριες να κατευθύνονται βιαστικά προς τη λίμνη και λίγη ώρα αργότερα, όταν αποκαλύφθηκε το έγκλημα, τα δύο κορίτσια προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα. Ηταν σοκαρισμένες και παρουσίασαν διάφορες εκδοχές για όσα συνέβησαν. Φέρεται να κατέθεσαν ότι σκόπευαν να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους και αναζητούσαν χρήματα για να φύγουν, ωστόσο μεταξύ άλλων υποστήριξαν ότι ο 80χρονος άρχισε να τις χαϊδεύει κι εκείνες αντέδρασαν.

Σοκ και φήμες

«Ο 80χρονος ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος που ζούσε μόνος του χωρίς ποτέ να προκαλέσει», είπε στα «ΝΕΑ» ο αντιδήμαρχος Κερκίνης, Στάθης Ζαπρίδης. Ο ηλικιωμένος, συνταξιούχος του ΟΓΑ, είχε δύο αγόρια και δύο κορίτσια που ζουν στη Θεσσαλονίκη και τον επισκέπτονταν συχνά στο χωριό. Κάτοικοι ωστόσο, που δέχθηκαν να μιλήσουν ανώνυμα, του καταλογίζουν ότι κάποιες φορές μιλούσε με αγόρια και κορίτσια του χωριού με τρόπο που μπορούσε να παρεξηγηθεί.

Η 16χρονη μαθήτρια της Α΄ Λυκείου κατάγεται από την Κερκίνη και ζούσε στο Κιλκίς. Οι γονείς της ήταν χωρισμένοι και επισκεπτόταν συχνά τους παππούδες της στο χωριό. Η 14χρονη φίλη της, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, κατάγεται από το διπλανό χωριό και κατοικούσε στο γειτονικό Νεοχώρι Σερρών. «Είναι πολύ καλά κορίτσια, μετρημένα και σοβαρά. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τι συνέβη», λένε οι κάτοικοι.

Η εισαγγελέας Σερρών ζήτησε την παρακολούθηση των κοριτσιών από κοινωνική λειτουργό και άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία από κοινού. Πρόκειται επίσης να ζητήσει την εξέτασή τους από ιατροδικαστή, ώστε να διαπιστωθεί αν ο 80χρονος είχε κακοποιήσει τα κορίτσια, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος των γονιών τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Φέρεται να κατέθεσαν ότι σκόπευαν να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους και αναζητούσαν χρήματα